Τρίτη 12 Απριλίου 2016

«Κωλοτούμπα» Κοντονή για να γλιτώσει το ποδοσφαιρικό Grexit - Μετά από ένα μήνα ανέξοδων λεονταρισμών

Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου - Ο υφυπουργός Αθλητισμού «τα βρήκε» με τους εκπροσώπους των ΕΠΟ, FIFA και UEFA - Δείτε τι συμφωνήθηκε για να αποφύγουμε τη διεθνή απομόνωση
Αίσιο τέλος είχε η σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας των FIFA/UEFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ και, όπως όλα δείχνουν, το Grexit αποφεύχθηκε.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκούμνης (ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των διεθνών ομοσπονδιών), η συμφωνία που προέκυψε αναφέρει ότι:


- Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ θα έχει αποσύρει την προσφυγή που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργείου να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου και παράλληλα θα καταθέσει αίτημα στο υπουργείο για επανέναρξη της διοργάνωσης με συγκεκριμένες προτάσεις για τους όρους διεξαγωγής των αγώνων (κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία μαθητών).

- Το υπουργείο θα αποφασίσει την επανέναρξη του Κυπέλλου

- Από την ερχόμενη εβδομάδα ειδική αντιπροσωπεία της FIFA θα εγκατασταθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να μελετήσει το κανονιστικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας και ειδικά τη λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις επιταγές της διεθνούς Ομοσπονδίας. Παράλληλα, θα υπάρχουν επαφές με το υπουργείο για τα σημεία των αθλητικών νόμων του 1999, του 2015 και του 2016, προκειμένου να απαλειφθούν οι διατάξεις που θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουτσοκούμνης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συμφώνησε με όλα τα παραπάνω, ωστόσο ζήτησε ένα μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και να λάβει την τελική έγκριση.

Πράγματι, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Ενημέρωσα προσωπικά τον πρωθυπουργό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων. Εμείς περιμένουμε από την FIFA και την UEFA το έγγραφο το οποίο έχουμε ζητήσει. Μπορεί να το έχουμε και νωρίτερα από την Πέμπτη».

Και συμπλήρωσε: «Την Παρασκευή εμείς θα πάρουμε την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπελλου. Ελπίζουμε με όλα αυτά που θα γίνουν ότι θα μπούμε σε μια χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Σταύρος Κοντόνης τόνισε επίσης πως «υπάρχει θετικό κλίμα για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις» και ότι «δεν γίνεται όμως οι νόμοι να φτιάχνονται όπως ονειρεύονται στην ΕΠΟ».

Κατέληξε, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου