Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Σοκ: «Παγώνουν» με αιφνιδιαστική τροπολογία τα ειδικά μισθολόγια - Κατατέθηκε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή

Σφοδρή αντίδραση από ΝΔ: «Ποιος είναι ο πυθμένας της κοροϊδίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;» Αναστέλλεται με τροπολογία κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργιών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Η απόφαση, η οποία αφορά δικαστικούς λειτουργούς, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά., προωθείται μέσω τροπολογίας των υπουργών Ευκλ. Τσακαλώτου και Γ. Χουλιαράκη που κατατέθηκε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί μαζί με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το αύριο το βράδυ.


Σύμφωνα με την τροπολογία της τελευταίας στιγμής η αναστολή θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι διατάξεις αυτές κρίνονται για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του ευρύτερου τομέα.

Από την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται εξοικονόμηση δαπάνης για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 118 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο έτη.

Δείτε την τροπολογία

Ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την  τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αναστέλλονται από 1 Ιανουαρίου 2017 και για δυο χρόνια οι μισθολογικές προαγωγές των  στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής, αναρωτιόμαστε, ποιός είναι ο πυθμένας της κοροϊδίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πότε αλήθεια ο κ. Καμμένος θα συμπεριφερθεί ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα προστατεύσει τα συμφέροντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, από τη δημοσιονομική λαίλαπα του συγκυβερνήτη του»;

Σήμερα πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος το συγκυβερνών κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων βάζει «βέτο» στην επίμαχη διάταξη. Όπως είπε ο κ. Καμμένος όταν ήρθε η τροπολογία επικοινώνησε μαζί του ο Πάνος Καμμένος και «οι εντολές ήταν ότι αν δεν αλλάξει δεν ψηφίζουμε».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου