Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Εντοπίστηκε υλικό στην Κω που σχετίζεται με τον μικρό Μπεν

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/10) ο Βρετανός επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της βρετανικής αστυνομίας για την υπόθεση του μικρού Μπεν.

Μετά από τρεις εβδομάδες ερευνών στην Κω, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μικρός Μπεν Νίνταμ, σκοτώθηκε σε δυστύχημα κοντά στη φάρμα όπου διέμενε, τον Ιούλιο του 1991.

ben8
«Πιστεύω ότι ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα κοντά στη φάρμα, εκεί όπου εθεάθη να παίζει τελευταία φορά», δήλωσε ο Τζον Κάζινς.
ben6
(Ο Τζο Κάζινς)
Πρόσθεσε δε ότι η αστυνομία ανακάλυψε ένα αντικείμενο το οποίο πιστεύει ότι είχε στην κατοχή του ο Μπεν, τη στιγμή της εξαφάνισής του.
Η αστυνομία έδειξε το αντικείμενο σε κάποιους από τους συγγενείς του Μπεν, σύμφωνα με τον κ. Κάζινς, ο οποίος όμως δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι αυτό.
«Έχω εκφράσει τη λύπη μου στην οικογένεια Νίνταμ, για το ότι δεν μπορέσαμε να βρούμε τον Μπεν. Πιστεύω ακόμα ότι κάποιος γνωρίζει τι του συνέβη εκείνη την ημέρα και που βρίσκεται τώρα», ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνών, τον οποίο η μητέρα του αγνοούμενου, αποκάλεσε «ήρωα» κι έναν «πραγματικά εξαιρετικό άνδρα».
ben9
(Η Κέρι Νίνταμ)
Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες στην Κω, ξεκίνησαν πριν από τρεις εβδομάδες και επικεντρώθηκαν σε χώρο που βρίσκεται κοντά στο αγροτόσπιτο όπου έμενε ο μικρός Μπεν με τον παππού και τη γιαγιά του, τον Ιούλιο του 1991.
Ιδαίτερη σημασία έδωσαν οι ερευνητές στη μαρτυρία ενός άνδρα, ο οποίος αποκάλυψε ότι την ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού ένας εκσκαφέας εκτελούσε εργασίες μόλις 15 μέτρα μακριά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του Μπεν.
Αυτό αποκάλυψε στενός φίλος του χειριστή του εκσκαφέα, Κωνσταντίνου Μπάρκα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το παιδί να καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα ή από τόνους χώματος.
ben10
(Κωνσταντίνος Μπάρκας)
Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας πέθανε πριν από έναν χρόνο από καρκίνο του στομάχου και η μητέρα του Μπεν, θεωρεί ότι πήρε μαζί του στον τάφο το μυστικό για το θάνατο του παιδιού της.
Διαβάστε ΕΔΩ το ξέσπασμα της Κέρι Νίνταμ κατά την επίσκεψή της στο χώρο των ερευνών
Η αστυνομία ερεύνησε τόσο το χώρο που ο Κωνσταντίνος Μπάρκας εκτελούσε τα έργα όσο και το σημείο όπου έριχνε τα μπάζα.
Ο Τζον Κάζινς ανέφερε ότι βρέθηκαν συνολικά 93 αντικείμενα, κυρίως «μικρού ενδιαφέροντος» κατά τη διάρκεια των ερευνών, με κάποια από αυτά να έχουν σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία για εξέταση.
Ένα όμως αντικείμενο το οποίο βρέθηκε στις 15 Οκτωβρίου στο δεύτερο χώρο των ερευνών, είναι «μεγάλης σπουδαιότητας», όπως τόνισε.
Μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας, η Κέρι Νίνταμ ευχαρίστηκε την αστυνομία του South Yorkshire για την «αποφασιστικότητά» της στο να βρει απαντήσεις.
«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πόσο ευγνώμονες είμαστε στην αστυνομία του South Yorkshire, τις ελληνικές Αρχές, τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές», πρόσθεσε.
«Για 25 χρόνια νιώθαμε μόνοι μας και εγκαταλελειμμένοι καθώς αναζητούσαμε απαντήσεις. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μας άκουσε κάποιος πραγματικά και ενδιαφέρθηκε να προσπαθήσει να μας βοηθήσει», συμπλήρωσε η Κέρι Νίνταμ.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου