Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Οι αγρότες απειλούν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο -Τους καλεί σε διάλογο η κυβέρνηση - ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Φωτογραφία: Intimenews/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Οι αγρότες στα μπλόκα αγρίεψαν. Ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμούς των εθνικών οδών. Θορυβημένη η κυβέρνηση τους καλεί εσπευσμένα σε διάλογο.
Μετά το τελεσίγραφο των αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων, κάλεσμα για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, στην οποία όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «στα πλαίσια του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί».

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων που πραγματοποίησαν πανελλαδική σύσκεψη το πρωί της Κυριακής στη Νίκαια, ζήτησαν συνάντηση με την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα απηύθυναν κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας - μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με ενίσχυση των μπλόκων, ενώ σημείωσε ότι οι αγρότες θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα του βάμβακος.

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης» είπε.
Σημειώνεται πως οι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν.
Συνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των ΜπλόκωνΣυνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Οι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν 
Οι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου