Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και διατηρείται και στα σημερινά τρεξίματα του καιρικού μοντέλου GFS η τάση που από χθες έχει εμφανιστεί και θέλει την Ελλάδα να δέχεται ένα πολύ ισχυρό κύμα ζέστης από την Αφρική, από την Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τετραήμερο που αν αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν και επιβεβαιωθούν στην πράξη, ο υδράργυρος στη χώρα μας θα χτυπήσει κόκκινο, με την κορύφωση του
φαινομένου να καταγράφεται για την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Θα δείτε και στους χάρτες που ανά μέρα παρουσιάζεται η θερμοκρασιακή άνοδος, ότι σε κλειστές περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμα και τους 45 βαθμούς.
Με τα σημερινά στοιχεία από την Παρασκευή 12 Ιουλίου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολλές, ωστόσο, οι μέρες που απομένουν μέχρι και την μεθεπόμενη εβδομάδα, γι' αυτό και καταγράφουμε τα δεδομένα του συγκεκριμένου καιρικού μοντέλου ως τάση, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν διαφορές. Και όταν μιλάμε για καύσωνα και θερμοκρασίες 45 βαθμών, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι και τρεις βαθμούς μικρότερη να είναι τελικά η θερμοκρασία θα πρόκειται για τεράστια διαφορά.
Σε σχέση, τώρα, με τις θερμοκρασίες για την Κυριακή των εκλογών, θα δείτε στους χάρτες στην γκάλερι πως δεν αναμένεται πουθενά στη χώρα να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε, λοιπόν, στην γκάλερι όλες τις κάρτες με την ανά ημέρα καταγραφή της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του ισχυρού καύσωνα που το συγκεκριμένο μοντέλο «βλέπει» να πλήττει τη χώρα μας:









ΠΗΓΗ dokari