Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Τουρκία - Συρία: Όλες οι εξελίξεις από την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» - (Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στα βόρεια τμήματα της Συρίας.

Πληροφορίες για αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε περιοχές κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.
Την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία ανακοίνωσε και επισήμως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) ξεκίνησαν την επιχείρηση  “Πηγή Ειρήνης” στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG» ανέφερε ο Ερντογάν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών, όπως και επίσης η επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας»

 Την ίδια ώρα, πληροφορίες του CNN Turk κάνουν λόγο για μεγάλες εκρήξεις στην πόλη Ρας αλ Αΐαν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

«Τουρκικά αεροπλάνα έχουν αρχίσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές» επεσήμανε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κάνοντας λόγο για «πανικό ανάμεσα στους κατοίκους».

Μαρτυρίες για βομβαρδισμούς καταγράφονται και στην πόλη Τελ Αμπιάντ, με το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για μαζική φυγή των κατοίκων.

​Νωρίτερα, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία, και θα ανοίξει την πόρτα στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η τουρκική προεδρία.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο διευκρίνισε ότι Πούτιν και Ερντογάν υπογράμμισαν τη σημασία της διασφάλισης της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, όπως και τον σεβασμό της κυριαρχίας της ασιατικής χώρας.

ΠΗΓΗ sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου