Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Κόρμπιν: Δεν θα γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας - Οι Σκοτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016

Σε περίπτωση που εκλεγεί μια κυβέρνηση των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία, δεν θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, στην πρώτη της θητεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
Οι Σκοτσέζοι εθνικιστές, με επικεφαλής την Νίκολα Στέρτζον, έχουν δηλώσει ότι μπορεί να στηρίξουν μια «προοδευτική συμμαχία» με τους Εργατικούς στην περίπτωση που κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, με αντάλλαγμα όμως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Κανένα δημοψήφισμα στην πρώτη θητεία μιας κυβέρνησης των Εργατικών, διότι νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε απολύτως στις επενδύσεις σε όλη τη Σκοτία», δήλωσε ο Κόρμπιν σε δημοσιογράφους, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι ψηφοφόροι στη Σκοτία τάχθηκαν κατά της ανεξαρτησίας στο σχετικό δημοψήφισμα του 2014 και στη συνέχεια ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου