Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Δεσποτόπουλος: Πιο σημαντικός ο ρόλος της Γαλλίας από των ΗΠΑ στην περιοχή μας στο μέλλον(Βίντεο)

"Η Τουρκία δεν είναι πλέον το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών, αλλά δεν θα παίξουν τον ρόλο του αναχώματος στην Τουρκική προκλητικότητα" αναφέρει ο καθηγητής

Είχε δίκιο ο πρωθυπουργός που άσκησε κριτική μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ για την στάση της Ευρώπης στο θέμα της Τουρκίας τονίζει ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σε συνέντευξη στον Γιώργο Σμυρνή, στον Alpha 989.

Ο κος Δεσποτόπουλος τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει ένα συνονθύλευμα συμφερόντων και αδυνατεί πλήρως να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική έναντι της Τουρκίας. Ουσιαστικά τονίζει ο καθηγητής ότι Ευρωπαϊκή ένωση έναντι της Τουρκίας δεν υπάρχει.
Παράλληλα ο καθηγητής, εξηγεί, ότι τα παραπάνω είναι ο λόγος που η Ελλάδα στράφηκε σε διμερείς συμφωνίες \ συμμαχίες με την Γαλλία και τις ΗΠΑ. Για τις ΗΠΑ ο καθηγητής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "Η Τουρκία δεν είναι πλέον το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών, αλλά δεν θα παίξουν τον ρόλο του αναχώματος στην Τουρκική προκλητικότητα" μιας και έχουν ξεκινήσει να αποχωρούν από την περιοχή και τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με αυτά της Ελλάδας.

Αντίθετα η Γαλλία έχει πλέον πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και παράλληλα ο ανταγωνισμός Γαλλίας - Τουρκίας στην Αφρική, φέρνει την Γαλλία κοντά στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου