Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Στην Αθήνα η Φλοράνς Παρλί για Rafale και Belharra – Στον Πειραιά το «Charles de Gaulle»

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να συνυπογράψει τις συμφωνίες για τα επιπλέον 6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις 3+1 φρεγάτες Belharra, που θα αποκτήσουν η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό αντίστοιχα.

Η κυρία Παρλί θα έλθει στην Αθήνα απευθείας από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η υπογραφή για τα Rafale και τις Belharra θα γίνει στο κατάστρωμα του θρυλικού τεθωρακισμένου καταδρομικού «Αβέρωφ» σήμερα το απόγευμα.

Την Φλοράνς Παρλί θα πλαισιώνουν ανώτατα στελέχη των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων και κορυφαία στελέχη των κατασκευαστριών εταιρειών των Rafale και των Belharra, δηλαδή της Dassault και της Naval Group.

Εντωμεταξύ στα ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά έχει ήδη δέσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», το οποίο μαζί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Harry Truman» που βρίσκεται στη Σούδα, θα παραμείνουν στη χώρα μας μέχρι και αύριο, 25η Μαρτίου, όπως σας έχει ενημερώσει το OnAlert.

Φωτογραφίες από το Charles de Gaulle κατέγραψε ο ιστότοπος piraeuspress.gr .

Φλοράνς Παρλί - Charles de Gaulle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου