Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

"EFES 2022": Οι Τούρκοι κάνουν άσκηση για "απόβαση σε νησιά" στον κόλπο της Σμύρνης - Υπό το βλέμμα Ερντογάν [Βίντεο]

 

Η Τουρκία πραγματοποιεί την άσκηση "EFES 2022" στον κόλπο της Σμύρνης - Ποιες χώρες συμμετέχουν

Με την συνεχιζόμενη προκλητικότητα και την επιθετική ρητορική να έχουν χτυπήσει "κόκκινο" εκ μέρους της Άγκυρας, η Τουρκία πραγματοποιεί την άσκηση "EFES 2022" στον κόλπο της Σμύρνης.

Η πολυεθνική άσκηση περιλαμβάνει εκπαίδευση σε συνθήκες απόβασης σε νησιά με πραγματικά πυρά και πτήσεις drone, και όλα αυτά υπό το βλέμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εταίρου του στην κυβέρνηση Μεβλούτ Μπαχτσελί.

Ερντογάν και Μπαχτσελί θα μεταβούν στη Σμύρνη και αναμένεται να ανεβάσουν κατακόρυφα την ένταση με την Ελλάδα καθώς τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι "θα στείλουν και διάφορα μηνύματα".

Η άσκηση προβάλλεται διαρκώς από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες με σκηνές από απόβαση σε νησιά και πτώση αλεξιπτωτιστών για τις ανάγκες κατάληψης νησιών και βραχονησίδων, με τα αντίστοιχα σχόλια και με μουσική επένδυση.

"Εδώ είναι η ένδοξη δύναμη που γεμίζει το στήθος του ευγενούς μας έθνους με αισθήματα εμπιστοσύνης και υπερηφάνειας!", αναφέρει η τελευταία ανάρτηση.

 

 

Ποιοι συμμετέχουν

Στις πληροφορίες που είχε δώσει για την άσκηση EFES-2022 -που είναι σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες- το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε: "Στην άσκηση θα συμμετάσχουν πάνω από χίλια ξένα στελέχη από 37 χώρες και συνολικά περισσότεροι από 10 χιλιάδες στρατιώτες. Είναι η μεγαλύτερη κοινή άσκηση στην περιοχή".

Μερικές από τις χώρες που θα συμμετάσχουν στην άσκηση είναι οι εξής: Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Αλβανία, Καζακστάν, Κιργιστάν, ΗΠΑ και Γαλλία.

 Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην EFES για πρώτη φορά από το 2016. Για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκε στη Σμύρνη το USS Arlington και Hovercraft.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη φάση της άσκησης, στην οποία συμμετείχε χιλιάδες προσωπικό, ξεκίνησε στις 9 Μαΐου.

 

Οι απειλές Μπαχτσελί για τα Δωδεκάνησα

Μόλις χθες ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε ακραίες απειλές για τα Δωδεκάνησα και εγκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

"Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της", "Η ελληνική κυβέρνηση φταίει καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά", δήλωσε ο Μπαχτσελί.

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου