Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Νορβηγία: Στέλνει 22 αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 στην Ουκρανία

 

Η Νορβηγία δώρισε 22 αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων ανταλλακτικών, πυρομαχικών και άλλου εξοπλισμού, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας.

«Η νορβηγική κυβέρνηση περίμενε να ανακοινώσει δημόσια τη δωρεά για λόγους ασφαλείας. Οι μελλοντικές δωρεές ενδέχεται να μην ανακοινωθούν ή να σχολιαστούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΜ στη Νορβηγία.

 Ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Bjørn Arild Gram δήλωσε ότι η Ουκρανία εξαρτάται από τη δυτική υποστήριξη και ότι η εξέλιξη του πολέμου δείχνει ότι είναι απαραίτητο να προμηθευτεί η Ουκρανία με βαρύτερα όπλα.

Η Νορβηγία έχει στείλει 100 αντιαεροπορικούς πυραύλους Mistral και τουλάχιστον 2.000 αντιαρματικά όπλα M72 LAW στον ουκρανικό στρατό από την αρχή της εισβολής.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις χώρες να μην στείλουν όπλα στην Ουκρανία.  «Η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα να κατευθύνει επιθέσεις στη Νορβηγία με βάση την οπλική υποστήριξη που συμβάλλουν στην αυτοάμυνα της Ουκρανίας», έχει δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου