Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Έχετε SMS από τη Μόσχα: «Καταθέστε τα όπλα»

 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον ουκρανικών θέσεων στο Σεβεροντονιέτσκ, όπου επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις της Μόσχας. Σκληρές μάχες λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει πως πιθανώς πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, η οποία θα κρίνει το μέλλον του Ντονμπάς.

Την ίδια ώρα λαμβάνει χώρα ένας δεύτερος πόλεμος σε ψυχολογικό επίπεδο, αναφέρει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου στην τελευταία του ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις- αναφέρει η έκθεση του αμερικανικού think tank- κλιμακώνουν τη χρήση επιχειρήσεων με στόχο να επηρεάσουν το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GUR, οι ρωσικές δυνάμεις στέλνουν απειλητικά μηνύματα στις προσωπικές συσκευές των Ουκρανών στρατιωτικών καλώντας τους να «πατήσουν» τους υπηρεσιακούς τους όρκους, να καταθέσουν τα όπλα, να παραδοθούν ή να αυτομολήσουν.

Το GUR ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στέλνουν μηνύματα με διάφορους τρόπους μέσω SMS, Telegram, Viber, Signal και WhatsApp. Στα μηνύματα γίνεται χρήση πληροφοριών τοποθεσίας, υπονοώντας ότι κινδυνεύουν Ουκρανοί στρατιώτες ή μέλη των οικογενειών τους.

Επιπλέον, ο Ουκρανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ντμίτρο Σνεγκίροφ σημείωσε ότι οι Ρώσοι διεξάγουν εκστρατείες για να ρίξουν το ηθικό των ουκρανικών στρατευμάτων διαδίδοντας πληροφορίες ότι η πόλη Σεβεροντονιέτσκ θα γίνει η «επόμενη Μαριούπολη».

Αυτές οι ψυχολογικές επιθέσεις πλήττουν το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτικών καθώς οι επιχειρήσεις σε πολλαπλούς άξονες προέλασης συνεχίζουν να προκαλούν υψηλές απώλειες τόσο στην ουκρανική όσο και στη ρωσική πλευρά, σχολιάζουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου.

naftemporiki.gr

ΠΗΓΗ https://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου