Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Τσαβούσογλου: Πιθανή μια ένταση με την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή εφόσον δεν επιλυθούν τα ανοιχτά ζητήματα

Μια νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πιθανή ανά πάσα στιγμή υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Όπως είπε, «εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα μπορεί να ξεσπάσει ένταση ανά πάσα στιγμή». Ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχει εκστρατεία κατά της Τουρκίας (από την Ελλάδα) και αυτό ίσως να οφείλεται στους σεισμούς».

Αναφερόμενος στις τουρκικές εκλογές είπε ότι «πάντα θα υπάρχουν συναισθηματικές προσεγγίσεις σε ατμόσφαιρα εκλογών, αλλά αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Υπάρχουν διαφορετικά συναισθήματα τους πρώτους μήνες, αλλά όταν πλησιάζει το τέλος, όταν αυτό αξιολογείται με την λογική, αυξάνεται η στήριξη στον κ. Ερντογάν για την πατρίδα και το έθνος μας».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε επαναλάβει σε δηλώσεις του τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας για «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και την αμφισβήτηση του εναέριου χώρου της Ελλάδας, κατηγορώντας τη Δύση ότι θέλει να ελέγχει την Τουρκία.

«Αυτοί στο εξωτερικό θέλουν την Τουρκία να είναι αδύναμη και ανίσχυρη και όσοι θέλουν να ελέγχουν την Τουρκία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βάζουν αυτούς τους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα. Δεν μπορούν να μας έχουν υπό τον έλεγχο τους και θέλουν να φέρουν στην εξουσία την αντιπολίτευση την οποία την ελέγχουν. Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και στην Ουγγαρία, απέναντι στον Όρμπαν ένωσαν έξι κόμματα με εντελώς διαφορετικές πολιτικές. Όμως ο λαός», υπογράμμισε. 

«Ό,τι και να κάνουμε με την Ελλάδα η αντιπολίτευση μας κατηγορεί. Και όταν υπάρχει ένταση και όταν προσπαθούμε για εξομάλυνση», τόνισε και επισήμανε πως «στα ζητήματα του Αιγαίου, υπάρχει το θέμα του καθεστώς των αποστρατιωτικοποιμένων νησιών, τα νησιά και οι νησίδες  όπως και ο εναέριος χώρος. Το έχω πει στην ομιλία μου στο Κοινοβούλιο, έχω ζητήσει ραντεβού από τον κ. Κιλιτσντάρογλου, αλλά δεν μου έδωσε ραντεβού», επισήμανε

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου