Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Χαλίντ Μασάλ: ο απατεώνας ηγέτης της Χαμάς που ζει σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Κατάρ με περιουσία 5 δισ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Χρήστος Μυτιλινιός

Στις 27 Οκτωβρίου, ο Χαλίντ Μασάλ, πρώην επικεφαλής της Χαμάς, έδωσε μια εικονική ομιλία σε μια συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Μαλαπουράμ της Κεράλα, υποστηρίζοντας την ενότητα της Γάζας.

Μίλησε υπέρ των Παλαιστινίων και του «άδικου Ισραήλ», το οποίο επιτίθεται στη Γάζα, ενώ υποστήριξε ότι είναι ο ίδιος ο υπερασπιστής των κατοίκων της περιοχής, κάτι σαν εθνικός ήρωας για την Παλαιστίνη.

12251103.jpg

Δισεκατομμυριούχος

Εκμεταλλευόμενος όλα αυτά τα χρόνια τον πόνο, τη θλίψη και τον πόλεμο στην περιοχή, ο Χαλίντ Μασάλ, ζώντας στο Κατάρ σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, κατάφερε να «φτιάξει» με τεράστια περιουσία ύψους περί των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σφεταιριζόμενος επί της ουσίας την πραγματική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία αποστέλλει ο δυτικός κόσμος για υπεράσπιση των αμάχων ανθρώπων στη Γάζα διαχρονικά.

Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Χαλίντ Μασάλ;

Τα πρώιμα χρόνια

Γεννημένος στην Παλαιστίνη το 1956 και έχοντας εξοριστεί μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του για να ζήσει ως πρόσφυγας στον πόλεμο των έξι ημερών του 1967, ο Μασάλ εντάχθηκε στη Μουσουλμανική Αδελφότητα το 1971, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στο Κουβέιτ. Μπορεί να φαίνεται περίεργο δεδομένης της περιστολής του φοιτητικού ακτιβισμού στις αραβικές χώρες που κυβερνώνται από μοναρχίες, αλλά ο Μασάλ προετοιμάστηκε για την ισλαμιστική βία και τον ακτιβισμό στο Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ τη δεκαετία του 1970.

Ο πατέρας του, Αμπντ αλ-Καντίρ Μασάλ, είχε συμμετάσχει στην αραβική εξέγερση του 1936-1939 και ήταν θρησκευτική προσωπικότητα που διορίστηκε ιμάμης σε τζαμί του Κουβέιτ, ενώ του δόθηκε και γη για καλλιέργεια. Η οικογένεια Μασάλ ζει κυρίως εκτός Παλαιστίνης από το 1967.

Ο Χαλίντ Μασάλ, όπως και τα περισσότερα στελέχη της Αδελφότητας και του Τζαμαάτ, διέφερε από τις παραδοσιακές και συντηρητικές θρησκευτικές προσωπικότητες - είχε πανεπιστημιακή μόρφωση και ήταν οπλισμένος με πίστη στον απελευθερωτικό και πολιτικό ρόλο του Ισλάμ. Για τέτοιες προσωπικότητες, η πολιτική και η θρησκεία συμβαδίζουν.

ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου