Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Τατάρ:Λόγω «κακόβουλης» πολιτικής ε/κ ηγεσίας η μη συμμετοχή του σε Σύνοδο ΟΤΚ


Σε «κακόβουλη» πολιτική της «ε/κ ηγεσίας» αποδίδει ο Ερσίν Τατάρ τη μη συμμετοχή του στη 10η Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ).

Η «κακόβουλη πολιτική» της ελληνοκυπριακής ηγεσίας έναντι των κρατών μελών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών με τη χρήση διαφόρων μέσων, συμπεριλαμβανομένων των απειλών, ευθύνεται για τη μη συμμετοχή του, ισχυρίστηκε. «Για τους λόγους αυτούς, δεν μπορέσαμε να συμμετάσχουμε στη φετινή Σύνοδο Κορυφής, η οποία διοργανώθηκε με θέμα την "Τουρκική Εποχή", αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ αυτόν τον δρόμο που έχουμε χαράξει», είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Τατάρ, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

Ο κ. Τατάρ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για τη στάση που τήρησαν στη Σύνοδο.

«Η τδβκ ως τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου. Η τδβκ θα συνεχίσει να βαδίζει σε αυτό το έντιμο μονοπάτι, σε πείσμα εκείνων που θέλουν να απομονώσουν τον τουρκοκυπριακό λαό. Αυτός ο δρόμος είναι ένας δρόμος με αγκάθια», είπε ακόμη.

Τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας ευχαρίστησε επίσης, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ σε ξεχωριστό μήνυμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου