Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

LIVE: Ανελέητο σφυροκόπημα στη Γάζα- Εκτιμήσεις για σφοδρότερες επιχειρήσεις


Σε εξέλιξη ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με ορατό το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συνεχίζεται το δράμα των αμάχων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν «δεκάδες τρομοκράτες» καθώς η χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Την προηγούμενη ημέρα, υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες επιθέσεων σε στρατεύματα των IDF (ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων) από σήραγγες και στρατιωτικά συγκροτήματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται σχετικά.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν -σύμφωνα με νεότερο απολογισμό- από τον βομβαρδισμό ασθενοφόρου στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, το Αλ Σίφα, με το Ισραήλ να σημειώνει ότι στόχος του ήταν όχημα που χρησιμοποίησαν μέλη της Χαμάς. Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει, ενώ βαθύτατα σοκαρισμένος δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης, στα βόρεια της Γάζας 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο. Σημειώνεται ότι τα ισραηλινά αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9.250 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 3.826 παιδιά.

Από την άλλη πλευρά, επίθεση με ρουκέτες πραγματοποίησε η Χαμάς στην πόλη Σντερότ κοντά στο Τελ Αβιβ. Μία από τις ρουκέτες έπεσε δίπλα από τα τηλεοπτικά συνεργεία, ανάμεσά τους και το συνεργείο της ΕΡΤ, διαλύοντας τα αυτοκίνητά τους.

Η αμερικανική κυβέρνηση πάντως αναμένει ότι η εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα εισέλθει σε νέα φάση τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Το δίκτυο CNN ανέφερε, επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο στην Ουάσινγκτον, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αναμένει να μειωθούν οι αεροπορικές επιθέσεις και να ενισχυθεί η «στρατηγική εστίαση στη χερσαία εκστρατεία».

Το SigmaLive μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

Προσοχή! Ακολουθούν εικόνες ή βίντεο που μπορεί να ενοχλήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου