Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

LIVE BLOG: Θρίλερ με τον στόχο των αντιποίνων του Ισραήλ - Επίδειξη δύναμης από την Χεζμπολάχ


Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου - όπου και θα συζητηθούν τα αντίποινα κατά του Ιράν -  στρέφεται το ενδιαφέρον του πλανήτη, την ώρα που κλιμακώνεται ο πόλεμος του Ισραήλ σε τρία μέτωπα. Η Χεζμπολάχ «δείχνει τα δόντια της» με επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Newsbomb.gr

Δύο Ισραηλινοί άμαχοι έπεσαν νεκροί από πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί, ενώ ένας ακόμη ισραηλινός είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Χαντάρα.

Οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ συνεχίζονται, στην προσπάθεια της οργάνωσης να αποδείξει ότι παραμένει στρατιωτικά υπολογίσιμη δύναμη και δεν έχει απωλέσει την ικανοτητά της να επιτίθεται στο Ισραήλ μετά τα χτυπήματα που στόχευαν την ιεραρχία της.

Την ίδια ώρα η οργάνωση σε ανακοινωσή της τονίζει ότι κατάφερε να απωθήσει στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ έρχονται λίγες ώρες αφού πρωθυπουργός του Ισραήλ κάλεσε τον λαό του Λιβάνου να διώξει τη Χεζμπολάχ και να αποφύγει «την καταστροφή και τον πόνο όπως τα βλέπουμε στη Γάζα».

Στόχος οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Την ίδια στιγμή η διεθνής κοινότητα την ίδια ώρα έχει πλέον στραμμένη την προσοχή της στην τηλεφωνική επικοινωνία Μπάοντεν - Νετανιάχου, την πρώτη μετά από πολλή καιρό, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος Axios.

Πάντως ισραηλινοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι προς το παρόν τουλάχιστον στο στόχαστρο των ισραηλινών αντιποίνων κατά του Ιράν, βρίσκονται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας της Μέσης Ανατολής.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Times Of Israel επικαλούμενες πληροφορίες από αξιωματούχους του Ισραήλ. Προς το παρόν, συνέχισε η πηγή, στο επίκεντρο είναι οι ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.

Αξιωματούχοι τόνισαν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση έγινε «μια αποφασιστική συζήτηση για το ιρανικό ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου