Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

SZ: Ο κακός δαίμονας της Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24976&categories_id=69
Υπό τον τίτλο «ο κακός δαίμονας της Ευρώπης» η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung...  
SZ: Ο κακός δαίμονας της Ευρώπης
αναφέρεται στις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει η κρίση στην ευρωζώνη. Η εφημερίδα τονίζει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει «αλυσιδωτές και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις» τόσο για το τραπεζικό σύστημα και το ευρώ, όσο και για τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης και υπογραμμίζει:




«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να προχωρήσει έστω σε μερική διαγραφή του χρέους της. Το ζητούμενο όμως είναι ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Η νευρικότητα για την Ιταλία και την Ιρλανδία δείχνουν ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», σημειώνει ο αρθρογράφος.

«Η Ευρώπη πρέπει να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει τον πανικό. Αυτό απαιτεί μια σταθερή πολιτική ηγεσία. Αλλά ακριβώς αυτό λείπει» λέει δηκτικά ο Stefan Kornelius .

«Η ευρωκρίση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε μόνον στο ουσιαστικό: πρέπει να σώσουμε το ευρώ, με ή χωρίς τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών. Αργότερα θα πρέπει να θεσπιστούν δίκαιοι κανόνες. Τώρα πρόκειται για τη διατήρηση του κοινού νομίσματος. Γι’ αυτό θα πληρώσει η Γερμανία πολλά χρήματα, αλλά μια εναλλακτική λύση θα είναι πιο ακριβή, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά», καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου