Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η δημοκρατική δικτατορία του Barack Obama

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/11/117462/


Η προεδρία του Barack Obama αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στις ΗΠΑ. Αυτό ακούγεται περίεργα, αφού για πολλούς η εκλογή του (του πρώτου μαύρου προέδρου στην ιστορία) αποτελεί θρίαμβο της δημοκρατίας.



Πολλά είναι όμως τα στοιχεία  που δείχνουν ότι ο Obama είναι απλά ένας αχυράνθρωπος, εκπρόσωπος μιας μη εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. Αυτή η μη εκλεγμένη εξουσία των εμπορικών, οικονομικών, και στρατιωτικών ελίτ, κυβερνά με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο τη χώρα, άσχετα με το ποιος βρίσκεται στον Λευκό Οίκο. Είτε πρόκειται για κοινωνικές, ή οικονομικές πολιτικές, είτε για πολιτικές διεθνών σχέσεων, ο εκλεγμένος πρόεδρος οφείλει να υπακούει τις μη εκλεγμένες ελίτ. Αυτό το σύστημα παραπέμπει περισσότερο σε δικτατορία, παρά σε δημοκρατία.
Στο ζήτημα του ελλείμματος, ο Michael Hudson και η  Ellen Brown αναλύουν τα στοιχεία, και καταλήγουν στο ότι ο πρόεδρος απλά κάνει τα θελήματα της Wall Street, σαν να είναι «ο μικρός του μαγαζιού».
Γράφει ο Brown: «Η κρίση χρέους δεν δημιουργήθηκε εξαιτίας του διχτύου κοινωνικής ασφάλισης που πληρώθηκε από τους φορολογούμενους, αλλά εξαιτίας ενός τραπεζικού συστήματος που το ελέγχουν οι τζογαδόροι της Wall Street. Χάσανε τα στοιχήματα που έβαλαν, και στη συνέχεια αποζημιώθηκαν από τους φορολογούμενους. Αν κάποιος φταίει για τη κρίση, είναι αυτοί… Η κρίση του ορίου δανεισμού είναι κατασκευασμένη, και σχεδιασμένη να εκβιάσει παραχωρήσεις που θα παγιδεύσουν και θα υποδουλώσουν τη μεσαία τάξη για τις επόμενες δεκαετίες. Το κογκρέσο έχει την αρμοδιότητα βάσει του Συντάγματος, να τυπώνει τα χρήματα που χρειάζεται για να πληρώνει τα χρέη».
Η ταπεινωτική υπακοή του προέδρου στις εντολές της Wall Street, δεν είναι συμπεριφορά ενός ελεύθερου ηγέτη που υπηρετεί το συμφέρον του λαού του, και πράττει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Είναι η συμπεριφορά κάποιου που εκτελεί εντολές, και μάλιστα με ευχαρίστηση.
Ο Obama δεν διαφέρει από τους προκατόχους του. Η μόνη διαφορά του είναι ότι σήμερα η τυφλή υπακοή του Λευκού Οίκου στα κελεύσματα των πλούσιων και των ισχυρών είναι ακόμη πιο έντονη και πολύ πιο πρόθυμη.
Η ειρωνεία είναι ότι η εκλογή του Obama παρουσιάστηκε σαν σύμβολο της αμερικανικής δημοκρατίας. Στη πραγματικότητα, το δικομματικό σύστημα έχει μεταβληθεί σε ιδανικό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ελίτ, αντί για τον λαό. Η παρουσία του Obama στον Λευκό Οίκο ενέχει μια επίφαση πολιτικής και ηθικής  ορθότητας, την ώρα που οι αφέντες όλων μας,  επιβάλλουν την υπακοή. Ο πόλεμος «εναντίον του τρόμου» είναι μια ακόμη απόδειξη της αμερικανικής δικτατορίας των ελίτ, και του αξιοθρήνητου ρόλου του προέδρου ως εντολοδόχου αυτών των ελίτ, και λειτουργούντος κόντρα στη θέληση  και στο συμφέρον του αμερικανικού λαού.
Όλοι θυμόμαστε πως η προεκλογική του εκστρατεία το 2008 βασίστηκε στο ότι θα τερματίσει τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, είχε μιλήσει για κλείσιμο του Guantanamo, και αναστολή κάποιων δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας, που παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα.
Στο λόγο που εκφώνησε στη διάρκεια  της ορκωμοσίας του, ο Obama μίλησε για μια καινούργια εξωτερική πολιτική, μακριά από τη μιλιταριστική πολιτική του προκατόχου του, και μια νέα εποχή προσέγγισης με τον μουσουλμανικό κόσμο, και ιδιαίτερα με το Ιράν.
Σε όλα όμως τα παραπάνω, ο Obama υπαναχώρησε. Μάλιστα, επέκτεινε την μιλιταριστική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, που βασίζεται στο αξίωμα ότι η δημοκρατία της Δύσης απειλείται από τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Συνεχίζει δε απτόητος τη πρακτική του Bush, κατηγορώντας το Ιράν για τις πυρηνικές του βλέψεις. Ούτε βέβαια έκανε τίποτα στο ζήτημα της ανάκλησης των εσωτερικών μέτρων ασφαλείας.
Αυτή η ανερυθρίαστη στροφή 180ο σε όλες τις υποσχέσεις του, αποδεικνύει καταφανώς ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν χαράσσει πολιτική, αλλά εκτελεί πολιτικές που αποφασίζουν κάποιοι άλλοι.
Μόλις μαθεύτηκε η πρόσφατη σφαγή της Νορβηγίας, ο Obama αντέδρασε σαν ρυθμισμένο ρομπότ, και όχι ως αυτόβουλο ανθρώπινο όν, κατηγορώντας τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, αν και αμέσως έγινε γνωστό πως ο δράστης ήταν ένας ξανθός Νορβηγός με φασιστική ιδεολογία. Μπορεί ο πρόεδρος να μη χρησιμοποίησε τον όρο «ισλαμική τρομοκρατία», αλλά εκμεταλλεύτηκε τη σφαγή για να δικαιολογήσει τον αμερικανικό πόλεμο εναντίον του τρόμου, που στην ουσία είναι εναντίον του φονταμενταλιστικού ισλαμισμού.
Σε αυτό, ο Obama δεν είναι μόνος. Ο David Cameron άφησε τα ίδια υπονοούμενα. Επίσης, τόσο τα αμερικανικά όσο και τα βρετανικά ΜΜΕ μίλησαν για Τζιχάντ και για Αλ Κάιντα.
Το θλιβερό είναι πως η πλειοψηφία των κατοίκων της Δύσης δεν έχει πειστεί από τα ψέματα των ΗΠΑ και των κυβερνήσεων, για τη δήθεν σοβαρή απειλή των ισλαμιστών τρομοκρατών. Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει, πως όσοι ισλαμιστές τρομοκράτες δρουν στα αλήθεια, αποτελούν κυρίως κατασκευάσματα των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, ή απλά αντιδρούν στον ιμπεριαλισμό της Δύσης.
Μια άλλη θλιβερή αλήθεια είναι ότι η Αμερική (και οι λακέδες της) οδηγούνται προς χρεοκοπία, την ίδια ώρα που διεξάγουν εγκληματικούς πολέμους  οι οποίοι προκαλούν εκατόμβες θυμάτων. Όλα αυτά, επειδή οι ΗΠΑ δεν είναι δημοκρατικές. Οι ΗΠΑ έχουν δικτατορία. Και ο πρόεδρος Obama είναι τόσο άσχετος και αδιάφορος, εκτός από το να υπηρετεί τα αφεντικά του, που μετά βίας θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως δικτάτορα.

S.A.-Global Research
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25853

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου