Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Στέλνει δορυφόρο γεωσκόπησης στο διάστημα η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/international/410521


Τον πρώτο δικό της δορυφόρο γεωσκόπησης πρόκειται να στείλει αύριο στο διάστημα η Τουρκία.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ''Ανατολή'', ο RASAT – που σημαίνει «παρατήρηση»- χρηματοδοτήθηκε από το κρατικό Γραφείο Προγραμματισμού και είναι ο πρώτος δορυφόρος τηλεπισκόπησης που κατασκευάστηκε στην Τουρκία, από Τούρκους μηχανικούς.



Ένας από τους σκοπούς του προγράμματος RASAT, είναι η περαιτέρω βελτίωση της υποδομής που απαιτείται για τη συναρμολόγηση, ολοκλήρωση και δοκιμή μικρών δορυφόρων στην Τουρκία, χωρίς τη λήψη εξωτερικής βοήθειας, σε ό,τι αφορά συμβούλους και εταίρους.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2004 και όλος ο σχεδιασμός, η κατασκευή και δοκιμή του RASAT έγιναν από Τούρκους. Το πρόγραμμα στοχεύει στη δοκιμή των δορυφορικών συστημάτων που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν από το TUBITAK UZAY (Τουρκικό Ιδρυμα Ερευνας Επιστήμης και Τεχνολογίας – Ινστιτούτο Ερευνας Τεχνολογιών του Διαστήματος) στο διάστημα.
Οι δορυφορικές εικόνες που θα λαμβάνονται από το RASAT θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, δασοκομίας, γεωργίας, παρακολούθησης καταστροφών και άλλα συναφή θέματα.
Ο RASAT θα εκτοξευθεί από τη βάση Yasny της Ρωσίας, στα σύνορα με το Καζακστάν. Ο δορυφόρος θα είναι σε τροχιά 700 χιλιομέτρων από τη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου