Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Tο τελικό κείμενο της έκθεσης για την τραγωδία ενέκρινε η Επιτροπή Άμυνας

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/409538


(Τελευταία ενημέρωση 11:20)
Tο τελικό κείμενο της έκθεσης αναφορικά με την τραγωδία στη ναυτική βάση στο Μαρί, ενέκρινε κατά πλειοψηφία πλην του ΑΚΕΛ, η Επιτροπή  Άμυνας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως ύστερα από αίτημα του ΑΚΕΛ.


Η Επιτροπή αποφάσισε όπως δοθεί στα μέλη διορία μέχρι τις 22 Αυγούστου για να καταθέσουν την άποψη τους για το τελικό περιεχόμενο του κειμένου το οποίο θα παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα, στον Επικεφαλής της Μονομελούς  Διερευνητικής Επιτροπής  Πόλυ Πολυβίου και στην ad hoc Επιτροπή. Στα συμπεράσματα της έκθεσης θα καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες χωρίς να στοχοποιούνται πρόσωπα.

----------------------
Η Επιτροπή Άμυνας της βουλής συνέρχεται εκ νέου σήμερα, ύστερα από αίτημα  του ΑΚΕΛ. Η Επιτροπή αναμένεται να επανεξετάσει το σχέδιο της έκθεσής της, αναφορικά με την έκρηξη στο Μαρί, προκειμένου να υπάρξει ομοφωνία επι του περιεχομένου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα επεσήμανε ότι οι όποιες εισηγήσεις γίνουν αποδεκτές δεν πρόκειται να αλλάξουν τη βάση ή την ουσία της έκθεσης.
Τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, φέρεται να συμφωνούν με το παρών κείμενο. Η διερευνητική επιτροπή για την φονική έκρηξη στη βάση, θα προβεί το μεσημέρι σε σύντομη ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα διαδικασίες, αλλά και τον τρόπο συνέχισής τους.
 Στο μεταξύ Πορεία 300 χιλιομέτρων αφιερωμένη στη μνήμη των 13 νεκρών κατά την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, ξεκίνησε αργά χθες το  απόγευμα από την Πάφο.
Της πορείας προηγήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα έξω από το Δημοτικό Μέγαρο της πόλης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συγγενείς και φίλοι των 13 νεκρών στο Μαρί και δεκάδες πολίτες της Πάφου.
Η πορεία θα περάσει από τη Λεμεσό, το Παραλίμνι και τη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου