Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Οδηγείται σε πτωτικό έδαφος η Wall "μετά συνοδείας" Fed

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1258081

Dow10.809,17-0,68 -0,01%  
  Nasdaq2.365,808,11 0,34%  
Η Wall Street σήμερα


"Καταπέλτης" για το αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν η ανακοίνωση της Fed μετά τη λήξη της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής που οδήγησε τους δείκτες μέσα σε λίγα λεπτά από κέρδη άνω του 1% σε απώλειες άνω του 1%. Ακολούθησε έντονη μεταβλητότητα.


Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αφήσει το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, "έως τουλάχιστον τα μέσα του 2013", υποβαθμίζοντας σημαντικά τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία.


Παρά το γεγονός πως δεν ανακοινώθηκε το γενναίο βήμα περαιτέρω αγοράς ομολόγων που πρόσμεναν αρκετοί, η κίνηση είναι πιθανό να βοηθήσει να διατηρηθούν χαμηλά τα κόστη δανεισμού και να ωθήσει τους επενδυτές σε πάγια υψηλότερου ρίσκου, όπως οι μετοχές.


Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το εύρος διακύμανσης του βασικού της παρεμβατικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό μεταξύ μηδέν και 0,25%. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed συζήτησε μια σειρά εργαλείων για την τόνωση της οικονομίας.

Δείκτες – Στατιστικά

Παρουσιάζοντας έντονη μεταβλητότητα μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 34,51 μονάδες (-0,32%) και βρίσκεται στις 10.775,30 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 13,27 μονάδων (0,56%) φτάνοντας τις 2.370,90 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,71 μονάδων (0,15%) και βρίσκεται στις 1.121,10 μονάδες.

Στο ταμπλό οι μετοχές των Apple και Exxon Mobil μάχονται σώμα με σώμα για τον τίτλο της υψηλότερης κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, νέα πτώση κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας η παραγωγικότητα εκτός του γεωργικού τομέα σημείωσε πτώση 0,3% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκαν καθοδικά για να δείξουν πτώση 0,6% έναντι αύξησης 1,8% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου