Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πακιστάν: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς»

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=312319

    Το Πακιστάν ξεσπάθωσε κατά των ΗΠΑ με την υπουργό Εξωτερικών του Hina Rabbani Khar να αρνείται τις αμερικανικές κατηγορίες ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του υποστηρίζουν τις εξτρεμιστικές επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων στο Αφγανιστάν, αλλά και με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Yousuf Raza Gilani να δηλώνει πως «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς».
Τζιλάνι 



Τζιλάνι Απαντώντας στις πιο σοβαρές κατηγορίες κατά του Ισλαμαμπάντ από την αρχή του αφγανικού πολέμου, η Khar τις χαρακτήρισε ως απλές εικασίες και προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως κινδυνεύει να χάσει το Πακιστάν ως σύμμαχο και δεν μπορεί να απομονώσει την πακιστανική κυβέρνηση ή το λαό της.
«Εάν επιλέξουν να το επιχειρήσουν, το κόστος θα είναι όλο δικό τους» τόνισε χθες η Khar στην Geo TV από την Ν. Υόρκη όπου παρευρίσκεται στη Γενική Σύνοδο του ΟΗΕ. «Οτιδήποτε λέγεται σε βάρος ενός συμμάχου δημοσίως προκειμένου να τον καταγγείλει και να τον ταπεινώσει, είναι απαράδεκτο» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Yousuf Raza Gilani απάντησε στην κριτική των ΗΠΑ λέγοντας πως η Ουάσινγκτον έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση. «Δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς και συνεπώς οφείλουν να αυξήσουν τις επαφές τους μαζί μας για να διαλευκάνουν τις παρεξηγήσεις».
Η συνδυασμένη αυτή κίνηση της πακιστανικής ηγεσίας αποτελεί άμεση απάντηση στην κατάθεση στο αμερικανικό Κογκρέσο κορυφαίου στρατιωτικού αξιωματούχου, του διοικητή Mike Mullen, ο οποίος κατηγόρησε χθες την μυστική υπηρεσία του Πακιστάν ISI πως υποστήριξε το δίκτυο ανταρτών Haqqani στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επίθεσης κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα και σε βομβιστική επίθεση με λεωφορείο που τραυμάτισε 77 αμερικανούς στρατιώτες λίγο νωρίτερα. Επίσης πως βοήθησε στην επίθεση της 28ης Ιουνίου στο Inter-Continental Hotel στην Καμπούλ και άλλες μικρότερης έκτασης επιθέσεις.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου