Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Στον υπουργό Άμυνας αντιπροσωπεία των κατοίκων Καθησυχάζει τους κατοίκους της Ασγάτας ο Ηλιάδης Δεν είναι επικίνδυνο το στρατιωτικό υλικό

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Καθησυχάζει τους κατοίκους της Ασγάτας ο Ηλιάδης


Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν είναι επικίνδυνο το στρατιωτικό υλικό το οποίο μεταφέρεται από το στρατόπεδο της Παλώδιας σε περιοχή της Ασγάτας για ασφαλή φύλαξη έως ότου καταστραφεί.


Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Ηλιάδης διευκρίνισε ότι επειδή χτες δεν επρόκειτο να γίνει καταστροφή υλικού, ούτε η διακίνηση του ήταν επικίνδυνη η Εθνική Φρουρά παρέλειψε να ενημερώσεις τις τοπικές αρχές.

Αυτό είπε ο υπουργός Άμυνας θα γίνει σήμερα και η κοινότητα θα ενημερωθεί λεπτομερώς ώστε να μην υπάρχουν ανησυχίες.

Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα αφού για δεκαετίες αποθηκεύονταν στο ύπαιθρο ληγμένα, πεπαλαιωμένα και άχρηστα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνταν από οπλικά συστήματα που έχουν αποσυρθεί.

Τόνισε επίσης ότι η Εθνική Φρουρά ενεργώντας υπεύθυνα και τηρώντας όλου στους κανόνες ασφαλείας, τόσο για το προσωπικό όσο και για τους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με στρατόπεδα προχωρεί στην καταστροφή του άχρηστου υλικού. «Στόχος μας», είπε, «είναι να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα».

Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ακόμη ότι η καταστροφή των πεπαλαιωμένων βλημάτων γίνεται σε εγκεκριμένα πεδία βολής τηρουμένων όλων των κανόνων ασφαλείας.

Είπε επίσης ότι έχει γίνει διαβάθμιση του υλικού και από τα τέλη Αυγούστου άρχισε η καταστροφή των πιο επικίνδυνων. «Στην προσπάθεια αυτή», κατέληξε, «έχουμε και τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων των βρετανικών βάσεων».

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η διαδικασία της καταστροφής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρείς μήνες.

Τους φόβους και τις ανησυχίες τους θα μεταφέρουν, στη 1:30 μετά το μεσημέρι, στον υπουργό Άμυνας οι κάτοικοι της Ασγάτας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την προσωρινή φύλαξη στην περιοχή τους των πεπαλαιωμένων πυρομαχικών.

Ο αναπληρωτής κοινοτάρχης Ξενοφών Χριστοφόρου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ χαρακτήρισε πρόκληση τη χθεσινή διέλευση από το κέντρο του χωριού των αυτοκινήτων της Εθνικής Φρουράς με τα πυρομαχικά.

Η κοινότητα είπε δεν πρόκειται να δεχθεί να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο άχρηστων πυρομαχικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου