Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κυρώσεις σε βάρος της Συρίας προανήγγειλε ο Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Σκοτώνουν αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να πούμε: ας αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Κυρώσεις σε βάρος της Συρίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.



«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Σκοτώνουν αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να πούμε: ας αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι», τόνισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής στη Νότια Αφρική και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα θα ανακοινώσει ένα χρονοδιάγραμμα κυρώσεων μετά την επίσκεψη του στη Χατάι - επαρχία στη νότια Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες, την οποία θα επισκεφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ή την επόμενη εβδομάδα.
«Ήδη», υπενθύμισε, «έχουμε ανακοινώσει κάποια μέτρα που δεν μπορούν να περιμένουν». Η Τουρκία κατέσχεσε τον προηγούμενο μήνα φορτηγό πλοίο που μετέφερε όπλα στη Συρία και γνωστοποίησε ότι θα κάνει το ίδιο σε όλα τα φορτία με όπλα με κατεύθυνση τη χώρα αυτή.
Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει άσκηση στην επαρχία Χατάι από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου. Η διεξαγωγή της άσκησης αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τις φήμες που έχουν ήδη διαψεύσει Τούρκοι αξιωματούχοι, ότι η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργεί μία ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με τη Συρία με στόχο να προστατεύσει τους αμάχους και να αποτρέψει την εισροή προσφύγων στο έδαφός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου