Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τη Δευτέρα ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός

Στη νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές , και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην κεντρική και βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με παροδική βροχή ή χιονόνερο , ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα όμως αυτά θα είναι μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.


Αναλυτικά



Αττική


Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανότητα για βροχή η χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός τις πρωινές και βράδυνες ώρες.

Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: λίγες νεφώσεις που τοπικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 9 (-09) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.
 
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 2 (-02) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. τοπικά θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βράδυνες ώρες.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03)) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. τοπικά θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βράδυνες ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός:νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα νότια. Στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στην Εύβοια ,τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη ,τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές  της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  σε χαμηλά επίπεδα .Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί , που τοπικά στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου