Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η εργασιακή εφεδρεία έκλεισε τον κύκλο της, είπε ο υπουργός Ρέππας: «Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων»

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στην ατζέντα μας» τόνισε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, συμπληρώνοντας ότι «αυτή την ατζέντα την διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι το μέτρο της εφεδρείας «έκλεισε τον κύκλο του».

Αναλυτικά, ο υπουργός είπε ότι από την εφεδρεία βγήκαν 10.000 υπάλληλοι σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου (συνολικά ανέρχονται σε 54.000)  ενώ τόνισε ότι στους καταλόγους «θα συμπεριλαμβάνουμε και εκείνους που επέλεξαν οικιοθελώς να αποχωρήσουν μετά την ψήφιση του νόμου γιατί γνώριζαν ότι θα τους έπιανε».
Επιπροσθέτως ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «εχει αξία να επισημαίνω ότι είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία ζητώντας από κάθε υπηρεσία να προχωρήσει αμέσως σε πρόταση για συρρίκνωση των δομών σε ποσοστό τουλάχιστον 30%. Είχαμε διαπιστώσει ότι οι οργανισμοί πολλών υπουργείων έχουν οργανικές θέσεις που είναι κενές. Είναι κι αυτή η διαδικασία σε εξέλιξη» και σημείωσε πως «στο δημόσιο συνολικά εργάζονται 720.000 υπάλληλοι. Από αυτούς οι 640.000 είναι μόνιμοι, οι 80.000  έκτακτο προσωπικό, συμβασιούχοι κλπ. Από αυτούς, 190.000 είναι οι εκπαιδευτικό και άλλες 150.000 ένστολοι. Μείωση προσωπικού κατά 150.000 μέχρι το 2015, αυτή είναι μνημονιακή υποχρέωση. Έχουμε συνεργασία με τους εκπροσώπους του μηχανισμού γιατί τους ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα. Σε σχέση με το 2009 έχουμε θεαματική μείωση των υπαλλήλων στο δημόσιο. Εξοικονόμηση 2 εκ ευρώ έχουμε αυτά τα 2 χρόνια».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου