Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παίζουν με την αγωνία μας

Παίζουν με την αγωνία μας
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το  newsbomb

Οχτώ ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου χθες, πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί κατάπιναν ένα τεράστιο βόδι και μόλις έφθασαν στην ουρά του έγιναν οι Μαυρογιαλούροι του 1950.
Με τις αποφάσεις τους και τα «ναι» τους σε ότι αφορά εργασιακές συνθήκες, απολύσεις και φοροαπαλλαγές ουσιαστικά συνυπογράφουν τη θανατική καταδίκη που επιβάλλει η Τρόικα τουλάχιστον για δύο γενιές Ελλήνων (των σημερινών 20άρηδων- 40άρηδων).
Έφαγαν δηλαδή αμάσητα τα 15 δισ. ευρώ που πρέπει να βρεθούν μέχρι το 2015 κι έγιναν επαναστάτες ποπολάροι για 300 εκατ. ευρώ που η Τρόικα ζητάει να βρεθούν από περικοπές σε επικουρικές συντάξεις ή και σε κύριες αν χρειαστεί.

Βεβαίως, και δεν πρέπει καν να το συζητάμε ότι μπορεί να μπει χέρι στις έτσι κι αλλιώς συντάξεις πείνας των ηλικιωμένων ανθρώπων.
Αλλά όταν έχεις ουσιαστικά θάψει τα όνειρα επιβίωσης για δύο γενιές Ελλήνων που είναι ουσιαστικά και οι αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας, δεν επαναστατείς λίγα μέτρα πριν κόψεις το νήμα σε αυτόν τον εφιαλτικό Γολγοθά που επέβαλλε η Τρόικα.
Με φλογερό επαναστάτη το γίγαντα της πολιτικής σκηνής Γιώργο Καρατζαφέρη οι πολιτικοί μας αρχηγοί κατάφεραν και πάλι να γίνουν οι μοιραίοι άνθρωποι στην ελληνική τραγωδία.
Ο Καρατζαφέρης έντρομος από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν έναν ΛΑΟΣ να χάνει ψήφους που διολισθαίνουν προς τη Χρυσή Αυγή (το είδαμε κι αυτό) σήκωσε χθες τη νύχτα την παντιέρα του λαϊκού επαναστάτη.
Αλλά δεν μπορείς να γίνεις και παπάς και ζευγάς. Και «ναι» στην Τρόικα σε όλα. Και «όχι» όταν έχεις πια φτάσει στο τέλος της συμφωνίας γιατί δεν θέλεις να χάσεις τις ψήφους των συνταξιούχων.
Ποιον κοροϊδεύουν επιτέλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου