Nα εμφανισθεί ότι …φροντίζει η Αγκυρα για κάποια  Οθωμανικά  Μνημεία που υπάρχουν στην  Ρόδο επιχειρεί ο ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Ρόδο κ. Αϊντίν Ιλχάν Ντουρούσοϊ.
Σε δηλώσεις του στην Milliyet (έκδοση Σμύρνης) υποστηρίζει ότι είναι έτοιμοι για συνεργασία με την Ελλάδα και ότι επιθυμούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας να ετοιμάσουν σχέδιο για τα Οθωμανικά Μνημεία στην Ρόδο.
Ακόμα είπε πως επιδιώκουν και την οργάνωση κοινών δραστηριοτήτων που θα εξασφαλίσει την προσέγγιση. Μάλλον  κύκλοι στην Τουρκία επιθυμούν να εγείρουν θέμα λόγω της κατάρρευσης προ μερικών εβδομάδων τμήματος τοίχου ενός μνημείου από τη συνεχή ραγδαία βροχή  η συντήρηση του οποίου είχε ήδη  ξεκινήσει αλλά λόγω γραφειοκρατίας είχε κάπως μπλοκάρει.
Τότε πάλι ο πρόξενος είχε κάνει θόρυβο ενώ ήξερε ότι υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης και εργασίες σε εξέλιξη… Ολα αυτά ενδεχομένως να συνδέονται με αντίστοιχη προσπάθεια οι κύκλοι αυτοί να εμφανίσουν κάποιους μουσουλμάνους κατοίκους ως τουρκικής καταγωγής…

ΠΗΓΗ prionokordela