Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

"Χαλινάρι" στην Wall Street από Ελλάδα και Fed



  Dow12.780,95-97,33 -0,76%  



  Nasdaq2.915,83-16,00 -0,55%  

Η Wall Street χθες
Σε πτωτικό έδαφος εγκλώβισε τους δείκτες της Wall Street η αβεβαιότητα για την Ελλάδα, με τη χαριστική βολή να δίνεται ωστόσο από τα πρακτικά της Fed που έδειξαν πως μόνο λίγοι αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ ενός νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Ο Dow Jones έχασε 102 μονάδες ή 0,8%, κλείνοντας στις 12.776,48 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 5,6 μονάδων στις 1.345 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 7 μονάδες, στις 2.924 μονάδες.

Παρά τα θετικά μάκρο στοιχεία από τους κλάδους στέγασης και μεταποίησης των ΗΠΑ, το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε μουδιασμένο στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, εν μέσω των όχι και τόσο ενθαρρυντικών δημοσιευμάτων για την προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού προβλήματος.

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο πηγές της Ε.Ε., στελέχη της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους προκειμένου να καθυστερήσει μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, κατορθώνοντας παρόλα αυτά να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αναβολή μπορεί να διαρκέσει μέχρι η χώρα να διεξάγει εκλογές, που αναμένονται τον Απρίλιο, αναφέρουν οι πηγές της ΕΕ.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν πέντε σημείωσε ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης το Φεβρουάριο. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η National Association of Home Builders ο δείκτης αυξήθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα στις 29 μονάδες από 25 μονάδες τον Ιανουάριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2007.

Στο μεταξύ, αμετάβλητη παρέμενε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και καθιστώντας τις βιομηχανικές μετοχές αρνητικούς πρωταγωνιστές της ημέρας. Η παραγωγική ικανότητα υποχώρησε ελαφρώς στο 78,5% από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος του 78,6% τον προηγούμενο μηνά σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση της παραγωγής κατά 0,7% τον Ιανουάριο με την παραγωγική ικανότητα να διαμορφώνεται στο 78,6%.

Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων παρουσίασε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State το Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της New York Federal Reserve Bank. Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 19,53 μονάδες από τις 13,48 μονάδες τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 15 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ζημιές έναντι κερδών κατέγραψε η Zynga στο τέταρτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η στενή συνεργάτρια του Facebook, στα πρώτα της αποτελέσματα μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, εμφάνισε ζημιές 435 εκατ. δολ., ή 1,22 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 43 εκατ. δολ., ή 5 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρήσης. Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 5 σεντς ανά μετοχή ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη και τα έσοδα της Comcast στο δ΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε για το τρίμηνο κέρδη 1,29 δισ. δολ. ή 47 cents ανά μετοχή από 1,02 δισ. δολ. ή 36 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ανήλθαν σε 15,04 δισ. δολ. από 9,72 δισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 41 cents ανά μετοχή με έσοδα 14,92 δισ. δολ.

Μικρή αύξηση κερδών 4% ανακοίνωσε η Deere & Co. για το πρώτο τρίμηνο χρήσης καθώς η εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου η Deere ανακοίνωσε κέρδη 532,9 εκατ. δολ. ή 1,30 δολ. ανά μετοχή από 513,7 εκατ. δολ. ή 1,20 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ανήλθαν σε 6,77 δισ. δολ. ενισχυμένα 11%.


ΠΗΓΗ capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου