Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τρέμουν έντονες αποδοκιμασίες κατά του Λ. Παπαδήμου

Τρέμουν έντονες αποδοκιμασίες κατά του Λ. Παπαδήμου
Θορυβημένη είναι η κυβέρνηση ενόψει της 25ης Μαρτίου, αφού ο βαθμός των διαμαρτυριών που θα προκύψουν πρόκειται να επηρεάσει την πρόθεση ψήφου ιδιαίτερα των αναποφάσιστων πολιτών.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος, «θέλω η κυβέρνηση να παρευρίσκεται στους τόπους των παρελάσεων, τόσο στην Αθήνα όσο και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας». Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός και κορυφαίοι πολιτικοί που εκλέγονται στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής θα παραστούν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.
Μέχρι τελευταία στιγμή όμως εκκρεμεί ποιοι θα παρευρεθούν στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο, όπου αναμένονται εξίσου μεγάλες διαμαρτυρίες, και όπου η κυβέρνηση είθισται να εκπροσωπείται με κάποιο μέλος της, πέραν των κατά τόπους βουλευτών.
Η αυριανή ημέρα θα είναι το πρώτο «κρας τεστ» του κύρους που απολαμβάνει ή όχι ο κ. Παπαδήμος, αφού θα είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που θα κάνει δημόσια εμφάνιση σε πλήθος κόσμου, του οποίου οι προθέσεις δεν θα μπορούν να ελεγχθούν ή να προκαθοριστούν.
Έτσι, ο φόβος στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έντονος για τις αποδοκιμασίες που θα δεχθεί ο διορισμένος πρωθυπουργός. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μετεκλογική απόφαση των κομμάτων που θα συνεργαστούν, για το εάν ο κ. Παπαδήμος θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός, όπως συζητείται εντός και εκτός Ελλάδος.
Η παρουσία των πολιτικών δυνάμεων θα είναι συντονισμένη. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, που ο πρωθυπουργός επέλεξε την τελευταία ημέρα της εβδομάδος, χθες Παρασκευή, να συναντήσει στο γραφείο του τους δύο αρχηγούς των κομμάτων της Αριστεράς, ήτοι τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα.
Με αυτόν τον τρόπο, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ελπίζουν ότι θα καμφθούν οι αντιδράσεις, τουλάχιστον των ψηφοφόρων κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου