Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αμήχανη η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των πολιτών Ο φόβος του υπουργού μπροστά στην... παρέλαση!!!

Κλίμα ανησυχίας και αμηχανία έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση, πρωτίστως στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα υπουργικά γραφεία, η έκταση που έχουν πάρει πλέον οι αποδοκιμασίες και οι επιθέσεις που δέχονται δημόσια υπουργοί και πολιτικοί από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών.

Ο ερχομός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αγχώνει αρκετούς υπουργούς και βουλευτές, αφού βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος: να παραστούν στην καθιερωμένη παρέλαση, καθήμενοι στις θέσεις των επισήμων και μετέχοντας στις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, να επικαλεστούν "διπλωματική" ασθένεια, να προτιμήσουν εκείνη την ημέρα να βρίσκονται για... διακοπές με την οικογένειά τους ή μήπως να κλειστούν στο σπίτι;


Η "προετοιμασία" για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων λαϊκών αντιδράσεων ξεκίνησε με σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης,  Δικαιοσύνης Μιλιτιάδης Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος και Παντελής Καψής ανέλυσαν τα δεδομένα και σχεδίασαν τον τρόπο αντίδρασης της κρατικής μηχανής, των στρατιωτικών αγημάτων και της αστυνομίας. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, αποφασίστηκε να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις και να είναι όλα τα μέλη της κυβέρνησης παρόντα στις ανά την επικράτεια εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Πολιτικοί κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. φοβούνται πως εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα τους αποδοκιμάσει στις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς σε πολλές πόλεις οι βουλευτές έχουν κηρυχθεί personaes non grata και δέχονται προειδοποιήσεις να μην συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Οι διαμαρτυρίες εναντίον των βουλευτών Τσαμπίκας Ιατρίδη, Γιώργου Κασσάρα και άλλων στην παρέλαση που έγινε στη Ρόδο στο πλαίσιο της επετείου για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα είναι ενδεικτικές του κλίματος.

Η ανεργία καλπάζει, ο κόσμος έχει γονατίσει οικονομικά με το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων και την άγρια φορολογία και στην κυβέρνηση και στα κόμματα ανησυχούν για τις αποδοκιμασίες των πολιτών.
Ο Αντώνης Σαμαράς απέδωσε στην αριστερά προσπάθεια "βεβήλωσης" τωνε θνικών επετείων. "
Λίγα χρόνια πριν μάζευαν υπογραφές να σταματήσουν τις παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Δεν έπεισαν κανένα τότε. Τώρα προσπαθούν να τις σταματήσουν εντελώς! Και δια της βίας…", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι "οι εθνικές επέτειοι είναι τμήμα της παράδοσης του λαού μας. Είναι εκδηλώσεις τιμής σε αγώνες Ελευθερίας και τόνωσης της εθνικής μνήμης".
 
Γιάννης Δημαράς: Οι Έλληνες να δώσουν το παρών ειρηνικά στις παρελάσεις

Σχετικά με τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη και το θέμα της, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που οι συγκυβερνώντες υποστηρίζουν ότι υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, πανικόβλητοι φοβικοί  και απέναντι από την Κοινωνία "συσκέπτονται", για να βρουν τρόπους να κρυφτούν από τους Πολίτες!
Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο, υποτίθεται εκλεγμένης Κυβέρνησης, με θέμα την… αντιμετώπιση των διαφωνούντων Πολιτών.
Την ίδια ώρα, έντεχνα, καλλιεργούν συνθήκες φόβου, για να μην πάνε οι Πολίτες στις παρελάσεις.
Καλούμε τους  Έλληνες να δώσουν το «παρών» ειρηνικά στις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο».

ΠΗΓΗ  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου