Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μπερλουσκόνι:"Να βγει η Γερμανία από το €"

«Ενδεχόμενη  έξοδος της Γερμανίας από το Γιούρογκρουπ θα μπορούσε να μην αποτελέσει αρνητική εξέλιξη», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη πει ότι η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη, από τη στιγμή που είναι η μόνη χώρα που εναντιώνεται στη δυνατότητα να μπορούν να δανείζονται χρήματα οι διάφορες χώρες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» .
Εξάλλου ο «Καβαλιέρε» παρουσιάστηκε «πρόθυμος» να αναλάβει το υπουργείο Oικονομικών σε μια δεξιά κυβέρνηση», μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.
Ο Mπερλουσκόνι επισήμανε ότι της κυβέρνησης αυτής θα έπρεπε να ηγηθεί ο γραμματέας του κεντροδεξιού Οίκου των Ελευθεριών, Αντζελίνο Αλφάνο.

«Μπορούμε να κερδίσουμε και πάλι τις εκλογές, εξασφαλίζοντας ποσοστό της τάξης του 40%» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος προσβλέπει και σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποδεικνύοντας, ως σημείο αναφοράς, το γερμανικό εκλογικό σύστημα.
Οι παρατηρητές τονίζουν ότι η νέα αυτή κίνηση του Μπερλουσκόνι αποσκοπεί σε αναζωογόνηση της παράταξής του, η οποία, σύμφωνα με τα γκάλοπ, έχει υποστεί θεαματική πτώση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες, ο «Λαός της Ελευθερίας» βρίσκεται στο 17%.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου