Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σάλος με τη νομιμότητα εκλογής του Μ. Σαλμά σε επίκουρο καθηγητή

Διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει το θέμα της νομιμότητας της εκλογής επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών του Μάριου Σαλμά, λόγω της τοποθέτησης του στη θέση του υφυπουργού Υγείας, καθώς "φωτιά" βάζει νέο έγγραφο που δημοσίευσε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος στο Twitter.


"Υπόθεση Σαλμά:Τα υπηρεσιακά έγγραφα στη "διαφάνεια" της σελίδας μου ως υφυπουργός", γράφει συγκεκριμένα  o κ. Πανάρετος, ο οποίος επισυνάπτοντας το σχετικό έγγραφο για τον έλεγχο νομιμότητας του διορισμού, προσθέτει με νόημα: "Ελπίζω να μην προκληθώ για περισσότερα".


Τον Ιούνιο του 2011 ο υφυπουργός Παιδείας, ανάμεσα σε αρκετές άλλες ακυρώσεις διορισμών πανεπιστημιακών, ανακάλεσε και τον διορισμό του κ. Σαλμά, που κατείχε από το 2008 με την αιτιολογία ότι "κατά τον έλεγχο που ασκήθηκε κατόπιν προσφυγής διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής του".

Αυτό είναι και το έγγραφο που δημοσιεύει στο Twitter το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Όταν ο κ. Πανάρετος απομακρύνθηκε από το υπουργείου, η Άννα Διαμαντοπούλου «επέστρεψε» στον κ. Σαλμά την έδρα, εγκρίνοντας τον διορισμό.
Από την πλευρά του ο κ. Σαλμάς, απαντώντας σχετικά με το θέμα, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, ο οποίος υποστήριξε ότι ουδέποτε ασκήθηκε από τους συνυποψηφίους του καμία προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την εκλογή του. Επεσήμανε, ακόμα, ότι "με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας αντίπαλου κόμματος" ακυρώθηκε ο διορισμός του, το αιτιολογικό της απόφασης αυτής, όπως λέει "κρίθηκε αυθαίρετο και στερούμενο νομικής βάσης από τον αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ)". Ο υφυπουργός Υγείας καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι "η υπουργός Παιδείας, ως είθισται, υλοποίησε τη γνωμοδότηση του αντιπροέδρου του ΝΣΚ και αποκατέστησε τη νομιμότητα".

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου