Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Διήμερη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Λευκωσία: Φθάνει σήμερα, Κυριακή, στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μεταξύ 1 και 2 Ιουλίου, κατόπιν πρόσκλησης της υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.  Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών θα βρίσκονται η ανάληψη από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Κυπριακό και ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή και διεθνή επικαιρότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στις χώρες της Νότιας Γειτονίας.


Όπως αναφέρεται, σήμερα θα διεξαχθεί συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας, στο Υπουργείο Εξωτερικών, και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το βράδυ της ίδιας μέρας, η δρ Μαρκουλλή θα παραθέσει δείπνο εργασίας προς τιμήν του Έλληνα ομολόγου της.

Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Αβραμόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί το στρατιωτικό κοιμητήριο «Τύμβος Μακεδονίτισσας» και τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων. 

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από την Κύπρο το μεσημέρι της Δευτέρας, 2 Ιουλίου.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου