Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οι «εκλεκτοί» Σαμαρά σε κόμμα και βουλή - «Σφήνα» Νικολόπουλου

Έστω και αργά η ΝΔ θα ανακοινώσει τα ονόματα που θα καλύψουν τις θέσεις των κοινοβουλευτικών οργάνων του κόμματος.

Την Τρίτη το πρωί θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να εκλέξει το νέο Γραμματέα της ΚΟ ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας. Πρόκειται για ένα έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος καθώς εκλέγεται συνεχώς από το 2000 ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν έχει αντιπάθειες στο εσωτερικό του κόμματος. Παράλληλα έχει διατελέσει μέλος πολλών επιτροπών της βουλής. Είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Καραμανλή το 2009.


Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Μάκης Βορίδης και μια γυναίκα, η Σοφία Βούλτεψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε παρεξήγηση με τον πρώην υπουργό και βουλευτή της περιφέρειας Αττικής που επιθυμούσε να είναι πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κάτι με το οποίο ήταν αντίθετος ο βουλευτής Ηρακλείου. Τελικά με μια «σολομώντεια» λύση αποφασίστηκε να ανακοινωθούν μαζί και οι τρεις χωρίς να δώσουν σε κάποιον την πρωτοκαθεδρία.

Η μάχη για το Γραμματέα του κόμματος

Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η πολιτική γραμματεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου γραμματέα μετά την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Ο μέχρι πρότινος γραμματέας θα υποβάλλει και επίσημα την παραίτηση του προκειμένου να αρχίσει η κούρσα της διαδοχής η οποία δείχνει να έχει μετατραπεί σε ένα σκληρό ντέρμπι.

Αυτοδιοικητικοί - Συνδικαλιστές και... ο Νικολόπουλος

Τέσσερις μέχρι στιγμή είναι υποψήφιοι για την θέση του Γραμματέα της ΝΔ. Νικήτας Κακλαμάνης, Φίλιππος Ταυρής, Παναγιώτης Αδρακτάς και ο Νίκος Νικολόπουλος. Μετά την παραίτηση του από την θέση του υφυπουργού Εργασίας ο βουλευτής Αχαίας κατέθεσε υποψηφιότητα, μία κίνηση την οποία δεν είδαν με καλό μάτι οι συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει ακόμα και την οριστική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Από την άλλη πλευρά ο Φίλιππος Ταυρής είναι χρόνια συνδικαλιστής και τώρα είναι επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα της ΝΔ. Ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας από την πρώτη στιγμή δήλωσε παρών στην εκλογική διαδικασία στέλνοντας μάλιστα και επιστολή προς τον Πρόεδρο του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις εκλογές «κλείδωσε» και η υποψηφιότητα του Φίλιππου Ταυρή με την σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά. Ο Παναγιώτης Αδρακτάς πρώην βουλευτής του Ν. Ηλείας έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τον χώρο της αυτοδιοίκησης και επιθυμεί να εκπροσωπήσει την περιφέρεια.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου