Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η κυβέρνηση επιχορηγεί το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Συνασπισμός

Μπορεί οι πολίτες να υποχρεώνονται σε αιματηρές θυσίες, όμως τα κόμματα συνεχίζουν να εισπράτουν κρατική επιχορήγηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή την αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης για την χρηματοδότηση των πολιτικών σχηματισμών, τα κόμματα ερίζουν για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η κατανομή των πιστώσεων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου του 2012 ως να έχει το 44% του 2009 και όχι το 13% που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιουνίου, γεγονός που θεωρούν ότι «μεταφράζεται» σε 4,2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με όσα λένε στελέχη του Συνασπισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλείται τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που ορίζει ότι τα κόμματα πληρώνονται με βάση το ποσοστό που έχουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, καθώς πληρώνονταν όλα τα χρήματα της χρονιάς την 1η Ιανουαρίου. Όπως λένε στην Κουμουνδούρου, ο νόμος Ραγκούση άλλαξε τον τρόπο πληρωμής και πλέον τα χρήματα δίνονται σε 4 δόσεις ανά τρίμηνο, οπότε μπορεί η χρηματοδότηση να αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιμείνουν, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα πάρουν ούτε ευρώ, ενώ κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάρουν από 1,7 έως 1,2 εκατ. το καθένα.

Κατά τους υπολογισμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του Συνασπισμού, αν το ΠΑΣΟΚ λάβει τη δόση των 4,2 εκατ.ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα «χάσει» περίπου 2 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 660.000 ευρώ, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου