Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο Πεπόνης έστειλε το φάκελο Η Βουλή θα διερευνήσει τις ευθύνες Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ

Κόλαφο αποτελεί για τους δυο πρώην υπουργούς Οικονομικών η εξέλιξη που είχε σήμερα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για την λίστα Λαγκάρντ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες ως προς το χειρισμό της λίστας από τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.

Η εξέλιξη αυτή «μαρτυρά» και τις πολιτικές ευθύνες που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας που εστιάζονται στους δυο πρώην υπουργούς.


Η διαβίβαση της δικογραφίας αλλά και της ίδιας της λίστας από τον κ. Πεπόνη στη Βουλή έγινε σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και χωρίς να αναφέρεται στο διαβιβαστικό κάποιο σχόλιο για τους χειρισμούς των δυο πρώην υπουργών.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ήταν μονόδρομος για τους οικονομικούς εισαγγελείς καθώς το σύνολο των προσώπων που εξετάσθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, ανέδειξαν με τις καταθέσεις τους τις ευθύνες των πρώην υπουργών.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν σύμφωνα με πληροφορίες οι καταθέσεις των πρώην γραμματέων του ΣΔΟΕ κ.κ. Γ.Καπελέρη και Γ.Διώτη οι οποίοι κλήθηκαν από τους εισαγγελείς ως ύποπτοι και έδωσαν εξηγήσεις με απολογητικά
υπομνήματα. Και οι δύο «άδειασαν» με τις καταθέσεις τους τους πρώην υπουργούς Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν τους έδωσαν επίσημη εντολή για έρευνα των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα και οι οποίοι
φέρονται να έχουν καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ήταν προδιαγεγραμμένη σύμφωνα με νομικούς κύκλους και από τη στιγμή που οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της λίστας που είχαν στα χέρια τους ζητώντας από τον κ. Στουρνάρα να ζητήσει εκ νέου από τις γαλλικές αρχές να του στείλουν τη λίστα. Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας και της λίστας στη Βουλή πιθανότατα να προχωρήσει η όλη διαδικασία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον τρόπο που χάθηκε το CD από το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου