Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τέλος του κόσμου: Τι θα συμβεί αύριο 21 Δεκεμβρίου 2012;

Τέλος του κόσμου: Τι θα συμβεί αύριο 21 Δεκεμβρίου 2012;
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Στις 13:13 αύριο το μεσημέρι, σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνονται στο ημερολόγιο των Μάγια που τελειώνει εκείνη τη στιγμή, ο κόσμος θα ζήσει την ολική του καταστροφή.
Αυτή είναι μια παραμυθολογία, η οποία κρατάει πολλές δεκαετίες τώρα και αυτές τις ώρες έχει δημιουργήσει έναν παγκόσμιο συναγερμό ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν ότι έφτασε το τέλος του κόσμου και ξεκίνησαν τις προσευχές ή κάποιοι από αυτούς κλείνονται ήδη σε υπόγεια καταφύγια και ειδικά τούνελ.
Η αλήθεια όμως είναι ότι αύριο θα είναι ακόμα μια μέρα όπως όλες οι άλλες καθώς από πουθενά, ούτε από το διάστημα ούτε από τη γη υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ότι φτάσαμε στην συντέλεια του κόσμου.

Η μεγάλη μάχη για την σωστή ενημέρωση του πλανήτη μας δίνει από χθες η NASA με τους επιστήμονές της, οι οποίοι με αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις τους καθησυχάζουν όσους  πιστεύουν ότι οι Μάγια ουσιαστικά με το τέλος του ημερολογίου τους αύριο στις 13:13 προλέγουν την επερχόμενη συντέλεια.
Εξάλλου και ένας από τους τελευταίους γέροντες σοφούς των Μάγια ο Απολινάριο Τίλι Πίστουν, ένας από τους τελευταίους ορίτζιναλ απογόνους της φυλής των Μάγια, δήλωσε χθες ότι εδώ και χρόνια που τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις γύρω από το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου που καθορίζει το ημερολόγιο των Μάγια για το 2012, η μόνιμη απάντησή του είναι «όχι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τους προγόνους μου».
Γιατί όμως δημιουργήθηκε όλη αυτή η παγκόσμια ιστορία με το ημερολόγιο των Μάγια; Όπως εξηγεί ο αστρονόμος Ντέιβιντ Ντάρλινγκ σε άρθρο του στο περιοδικό «New Scientist» οι Μάγια είχαν ένα ημερολόγιο που βασιζόταν σε μια περίοδο ενός εκατομμύριου οκτακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων ημερών. Αυτή ήταν μια συγκεκριμένη ημερολογιακή περίοδος για τους Μάγια, όπως εμείς καθορίζουμε την διάρκεια ενός αιώνα σε 100 χρόνια. Με δεδομένη ότι άρχιζε το 3014 π.χ. αυτό το ημερολόγιο μακράς διάρκειας των Μάγια πράγματι το τέλος του υπολογίζεται αύριο, 21.12.2012. Το μεγάλο λάθος όμως της εξήγησης του γεγονότος αυτού είναι ότι με το τέλος του ημερολογίου τους οι Μάγια δεν εννοούν και το τέλος του κόσμου αλλά τέλος του πρώτου κύκλου των ενός εκατομμύριου οκτακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων ημερών και την έναρξη του νέου χρονικού κύκλου με τον αντίστοιχο αριθμό ημερών.
Από την πλευρά της η NASA, με δηλώσεις αστροφυσικών και αστρονόμων βεβαιώνουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμία να έρθει η καταστροφή του κόσμου αύριο από το διάστημα καθώς θα είχε ήδη διαπιστωθεί η πορεία σύγκρουσης με τη γη οποιουδήποτε πλανήτη ή μετεωρίτη από το μακρινό σύμπαν. Η NASA βεβαιώνει παράλληλα τον κόσμο μας ότι ούτε καν περίπτωση μπλακ άουτ δεν πρόκειται να συμβεί αύριο από οποιοδήποτε διαστημικό φαινόμενο και απλά μας ξημερώνει ακόμα μια συνηθισμένη μέρα όμοια με τις άλλες.
Μπορούσε απλά ο κάθε Έλληνας να συμπληρώσει στο παραμύθι αυτό με το ημερολόγιο των Μάγια ότι η μόνη χώρα στην οποία έχει γίνει η συντέλεια του κόσμου είναι η Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου