Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Αμετανόητος ο Μπερίσα βλέπει «υπερδιπλάσια» Αλβανία!

Την προηγούμενη Τετάρτη, μετά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δήλωσή του ότι η Πρέβεζα ανήκει στην... αλβανική επικράτεια, υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ανασκεύασε και εξήγησε ότι η δήλωσή του αναφερόταν στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων του.

Φαίνεται όμως ότι το υποτιθέμενο «αλβανικό εθνικό ζήτημα» έχει καρφωθεί στον Σαλί Μπερίσα.
Σε άλλες δηλώσεις του, ο κ. Μπερίσα αναφέρεται στην Αλβανία «των 67 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων», ενώ η έκταση της χώρας του είναι μόλις 28.748 τετραγωνικά χιλιόμετρα! Άραγε πώς θα υπερδιπλασιαστούν τα εδάφη της Αλβανίας από την στιγμή που ο κ. Μπερίσα υποστηρίζει ότι δεν έχει ατζέντα εδαφικών διεκδικήσεων σε βάρος των γειτονικών χωρών της Αλβανίας;

Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά ένα πολιτικό ο οποίος λέει και ξελέει επιδεικνύοντας πρωτοφανή πολιτική ελαφρότητα;

Η δήλωση του κ. Μπερίσα περί Αλβανίας των 67 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, είναι η εξής: «Ο κόμης Bertold, η κυβέρνηση και η χώρα του, η Αυστρο-Ουγγρική Αυτοκρατορία, από χρόνια ήταν υπέρ της Εθνικής Αλβανίας, την Αλβανία των αλβανικών εδαφών όπου διέμεναν οι Αλβανοί, την Αλβανία των 67 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αλλά η ιστορική συγκυρία, η Βαλκανική Συμμαχία και άλλοι παράγοντες κατέστησαν αδύνατη τη σύσταση αυτού του ανεξάρτητου κράτους. Γι' αυτό και ο Bertold υποστήριξε σθεναρά τον Ισμαήλ Κεμάλι να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της Αλβανίας, να ιδρύσει το αλβανικό κράτος, κάτι το απαραίτητο και ζωτικής σημασίας για να σώσει τους Αλβανούς, το έθνος το οποίο αγαπούσε και σεβόταν, από την εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης».  

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου