Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα γκαζάκια

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την συνέχιση των επιθέσεων με γκαζάκια και βόμβες μολότωφ εναντίον γραφείων κομμάτων, τραπεζών, οικιών δημοσιογράφων και στην οικία του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου για τρίτη συνεχή νύχτα. 
Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ συνέδεσε ευθέως τη δράση των αγνώστων εμπρηστών με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε απερίφραστα τις εμπρηστικές επιθέσεις και έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας ότι τα γκαζάκια στοχεύουν στην αναχαίτιση της αριστεράς. 

«Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ για την επίθεση που έγινε χθες βράδυ στο σπίτι που διαμένει η οικογένεια του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μεγαλύτερου κόμματος της κυβέρνησης Σαμαρά: «Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση». 
«O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι “η αναρχία είναι δημοκρατία”, βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ: Τα γκαζάκια θα μας βρουν απέναντι μέχρι τέλους
Από το Βερολίνο όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον κ. Τσίπρα, ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο την τακτική των βομβιστικών επιθέσεων.
«Τα γκαζάκια θα μας βρουν απέναντι μέχρι τέλους. Η ανθρώπινη ζωή δε μπαίνει στο ζύγι», επισημαίνει ο κ. Παππάς σε μήνυμα του στο twitter και προσθέτει: «Αν έχουν πολιτικό στόχο είναι η αναχαίτιση της αριστεράς», αφήνοντας έμμεσο υπαινιγμό ότι οι επιθέσεις με γκαζάκια μπορεί να αποτελούν προβοκάτσια με σκοπό να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτές.  
Είναι πάντως γεγονός ότι έπειτα από την επανάληψη των βομβιστικών επιθέσεων για τρίτη νύχτα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα την τακτική αγνώστων να εκφοβίζουν δημοσιογράφους στα σπίτια των οποίων τοποθέτησαν γκαζάκια, να πυρπολούν γραφεία κομμάτων, ATM τραπεζών, τακτική η οποία συνεχίστηκε σήμερα με την προσπάθεια πυρπόλησης του σπιτιού του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου. 
Λίγο νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε επίσης πως «η τυφλή βία και τα γκαζάκια δεν πλήττουν τη μνημονιακή Κυβέρνηση.Τα αξιοποιεί. Την ειρηνική εξέγερση του λαού τρέμουν. Γι' αυτό λασπωνουν τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως περιθωριακό κόμμα», ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι συκοφαντεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σίμος Κεδίκογλου: Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται
«Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου