Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η «βιντεομαχία» έφερε τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που στην Ιπποκράτους και την Αγ. Κωνσταντίνου υπάρχει δυσαρέσκεια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την επίμαχη υπόθεση με το βίντεο και τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

Με επίσημες ανακοινώσεις τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παίρνουν σαφείς αποστάσεις δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν επιθυμούν να μπουν στη νέα σκληρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η Φ. Γεννηματά έκανε λόγο για «υπερβολές, προχειρότητες και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις» οι οποίες δεν συγχωρούνται. Πιο ξεκάθαρη ήταν η στάση της ΔΗΜΑΡ «το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι οι τεχνητές συγκρούσεις και η πόλωση των κομμάτων. Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται για την ουσία, με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ακραίους χαρακτηρισμούς».

Πόλεμος ανακοινώσεων

Πολεμικό είναι το κλίμα σε Συγγρού και Κουμουνδούρου με την μία ανακοίνωση να διαδέχεται την άλλη. Στη ΝΔ εκτιμούν πως με την μετωπική σύγκρουση που έχει ξεκινήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κερδίζει πόντους και υποστηρίζουν πως το γεγονός αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Επίσης υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη σημειώνουν πως η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί. «Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζουν πως δεν έγινε συρραφή αλλά παράθεση αποσπασμάτων. «Η υποκρισία πλέον ξεχειλίζει στον ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει να μιλήσει για την ουσία των λεγομένων του, κατά δήλωσή του, αναρχικού βουλευτή του» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου. Υποστηρίζουν πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες καθώς αλλοιώθηκε το βίντεο. Παράλληλα υπήρξαν ανακοινώσεις με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον την κυβέρνησης: «Οι πλαστογράφοι επανέρχονται με ένα νέο ακροδεξιό παραλήρημα στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνεχίζοντας στο δρόμο της στρατηγικής της έντασης και του διχασμού».

Ο Μανώλης Γλέζος έκανε λόγο για εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. «Τέλος με τα αστεία που γίνονται επικίνδυνα. Δεν πρόκειται να απολογηθούμε από εδώ και πέρα σε αυτούς οι οποίοι φέρουν την κύρια ευθύνη τόσο για την ατομική, όσο και για την κρατική βία».

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την διαστρέβλωση των δηλώσεων του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ και την κυβέρνηση ότι προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις του.

Κεδίκογλου: Ξεπεράσατε κάθε όριο - Σκουρλέτης: Αυτή είναι φωνητική τρομοκρατία

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της σημερινής πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 στην οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε, τηλεφωνικά, να μιλήσει για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς και ήταν παρών και ο Πάνος Σκουρλέτης. Οταν η συζήτηση έφτασε στο βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Διαμαντόπουλου ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε όσα τον κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με έχετε πει τρομοκράτη, πλαστογράφο, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο», για να λάβει την απάντηση από τον κ. Σκουρλέτη: «Ναι το επαναλαμβάνω και μπορώ να το τεκμηριώσω».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου