Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Συγγενείς Παπακωνσταντίνου: Νόμιμα και φορολογημένα τα εισοδήματά μας

Συγγενείς Παπακωνσταντίνου: Νόμιμα και φορολογημένα τα εισοδήματά μας
Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκονται οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.
Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού, τον σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη και τον σύζυγο της αδερφής της, Ανδρέα Ρωσσώνη. Και οι τρεις θα καταθέσουν υπομνήματα παροχής εξηγήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίζουν σε αυτά ότι τα ποσά που εντοπίστηκαν και καταγράφονται στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» δικαιολογούνται πλήρως από τα εισοδήματά τους, τα οποία μετά το 2005 ανέρχονταν σε 6.300.000 ευρώ και τις φορολογικές τους δηλώσεις. Μάλιστα, θα επικαλεστούν και συγκεκριμένη πώληση ακινήτου.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ρωσσώνης δικαιούχος του κλειστού πλέον λογαριασμού θα υποστηρίξει ότι τον είχε κλείσει το 2005 φέρνοντας τα χρήματα στην Ελλάδα κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη περί επαναπατρισμού των καταθέσεων. Ο επίμαχος λογαριασμός σύμφωνα με τον ίδιο περιείχε 750.000 ευρώ και 150.000 δολάρια.
Και οι τρεις συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου θα αρνηθούν κατά συνέπεια όσα τους αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που είναι όλα νόμιμα δεν υπήρχε λόγος να απευθυνθούν στον πρώην υπουργό που είναι συγγενής τους και έχουν άριστη σχέση μαζί του. Εξάλλου, ο Ανδρέας Ρωσσώνης θα υποστηρίξει ότι δραστηριοποιείται σε άλλον πολιτικό χώρο από τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα για τα οποία έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις οι συγγενείς του πρώην υπουργού αφορούν στα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Για σήμερα έχουν κληθεί να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Και οι δύο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.
 
ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου