Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Εντολή Σαμαρά: Ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ να μην παραπέμψει Βενιζέλο

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τη σύμπραξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ζητηθεί η παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα γι' αυτό.
Αντιθέτως ανησυχούν για το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας σε ότι αφορά τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οχι τόσο για το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στην προανακριτική -για να γίνει αυτό πρέπει όλη η αντιπολίτευση να ψηφίσει θετικά και επίσης να «γυρίσουν» και 15 βουλευτές της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας- όσο για τη δημιουργία των άσχημων εντυπώσεων που θα δημιουργούσαν οι διαρροές.
Αυτό δηλαδή που δεν θέλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι να υπάρξουν γαλάζιοι βουλευτές που, υπακούοντας στην παραταξιακή τους παρόρμηση ή στις διαμαρτυρίες της κομματικής βάσης, να ψηφίσουν «ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει από τους επιτελείς του να εξηγήσουν με τον πειστικότερο τρόπο στους επίφοβους βουλευτές πόσο κακό θα προκαλέσουν στην κυβέρνηση αν ψηφίσουν με βάση τις... παρορμήσεις τους και όχι τη «λογική».
Για το σκοπό αυτό εξετάζονται και όλοι οι δυνατοί κλασσικοί τρόποι ελέγχου των επίφοβων «ανταρτών». Δηλαδή, ο ακροβολισμός σε καίρια σημεία στην αίθουσα της Ολομέλειας έμπιστων βουλευτών που θα παρακολουθούν διακριτικά τους συναδέλφους τους την ώρα που θα διπλώνουν τα ψηφοδέλτια,πριν τα ρίξουν στην κάλπη.
Αντίθετα, στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η κάλπη για τον κ. Παπανδρέου να λειτουργήσει εκτονωτικά για την περίπτωση του κ. Βενιζέλου. Οτι δηλαδή, οι περισσότεροι από τους περίπου 20 βουλευτές του κόμματος που ευχαρίστως θα ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου θα αρκεστούν να ψηφίσουν μόνον για τον κ. Παπανδρέου.
Σε κάθε περίπτωση η αναβολή κατά μερικές ημέρες της συζήτησης στη Βουλή και της μυστικής ψηφοφορίας δίνει μεγαλύτερη άνεση χρόνου για ζυμώσεις και... μασάζ σε όσους προβάλουν αντιρρήσεις για την σαφή πρωθυπουργική εντολή.
Κατά τα λοιπά στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου θα εξεταστεί τόσο η τακτική την οποία θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, το ποιοι θα αναλάβουν το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος και θα γίνει η πρώτη επιλογή των προσώπων που θα κληθούν να μετάσχουν στην προανακριτική επιτροπή.
Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr αναμένεται να επιβεβαιωθεί η πρόθεση του πρωθυπουργού να μην παραστεί στη συζήτηση, αλλά μόνον να προσέλθει για να ψηφίσει.

ΠHΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου