Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Δικαιολογίες Χατζηδάκη από… άλλον πλανήτη!!!

 Δικαιολογίες Χατζηδάκη από… άλλον πλανήτη!
Προσπάθησε να δικαιολογήσει τη «γκάφα» του υπουργείου Ανάπτυξης  για τα διαστημόπλοια κάνοντας λόγο για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας… προς άλλους πλανήτες
Τελικά στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν αποφασίσει να μας τρελάνουν, δεν εξηγείται αλλιώς…
Απαντώντας σε χθεσινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το υπουργείο χρηματοδοτεί  την κατασκευή αεροπλάνων και διαστημοπλοίων με ποσά που ξεκινούν από 20.000 ευρώ και φτάνουν τα 300.000, ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει πως τα χρήματα του ΕΣΠΑ απευθύνονται σε επιχειρήσεις «καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι μέσα από τον κατάλογο των 500 επαγγελμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υλοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην καινοτομία και τις τεχνολογίες πληροφορικής.
Επιμένει μάλιστα ότι με το να χρηματοδοτεί έρευνες για διαστημόπλοια(!) πετυχαίνει «αύξηση της ανταγωνιστικότητας , της εξωστρέφειας και της καινοτομίας».
Ο υπουργός προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη στη συγκεκριμένη λίστα της υποκατηγορίας που αναφέρεται στην «κατασκευή αεροσκαφών και διαστημοπλοίων και συναφών μηχανημάτων», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει από το 2004 σε προγράμματα για τη ειρηνική χρησιμοποίηση του διαστήματος.
Μα καλά κ. Χατζηδάκη, τις εικόνες έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης με τους πολίτες να «σκοτώνονται» για μια τσάντα δωρεάν οπωροκηπευτικά δεν τις είδατε;
Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό όταν ο λαός πεινάει και οδηγείται στην ανέχεια, ο «κορυφαίος» υπουργός Ανάπτυξης να καλεί τους πολίτες να ασχοληθούν  με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για το Διάστημα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου