Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Τα παιδιά έδωσαν το σύνθημα της διασκέδασης - Εντυπωσιακό και φέτος το Καρναβάλι των Μικρών

19:07 Παρά τις δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις και τη βροχή που έπεσε τη νύχτα, από νωρίς το πρωί ο καταγάλανος ουρανός και ο καιρός του Καρναβαλιού στάθηκαν σύμμαχοι στο πλευρό της μεγάλης γιορτής των μικρών καρναβαλιστών.
Και πως θα μπορούσε να μουσκέψει τα παιδικά καρναβαλικά όνειρα και να στερήσει από μικρούς και μεγάλους την έκρηξη του κεφιού, της χαράς για τη ζωή και της ανάγκης να ξεφαντώσουν και να χαρούν με την ψυχή τους μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Η αισιοδοξία, η ελπίδα, η θετική ενέργεια, το εκτυφλωτικό φως της δημιουργίας έδωσαν ραντεβού με τους μικρούς και έκαναν την πόλη όλη ένα απέραντο ποτάμι ζωής και φρεσκάδας.

Το πρωί της Κυριακής αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει το κέφι, τον παλμό, την ευρηματικότητα, τη φαντασία και την έμπνευση των λιλιπούτειων καρναβαλιστών, που απέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η πόλη και το Καρναβάλι της τους ανήκει.
Παιδιά και μεγάλοι κατέβηκαν στο δρόμο με αυθορμητισμό και φυσικότητα ντυμένοι με την ακαταμάχητη και αδιαπραγμάτευτη μεταμφίεση του Καρναβαλιού των Μικρών και γκρέμισαν κάθε απειλή κρίσης.
Πολύχρωμες, ζωηρές εικόνες, δροσερά μουτράκια, κεφάτα χαμόγελα, ανεμελιά, παιχνίδια, ευρηματικές κατασκευές, τραγούδια, χοροί, σκέρτσα, νάζια, γέλια, λαχανιάσματα, καρναβαλικές ελπίδες που απόκτησαν σάρκα και οστά.
Με ευαισθησία, συνεργασία και αγνότητα. Με χρώματα έντονα, με στολές αμίμητες, καλλιτεχνικές, σατιρικές, χιουμοριστικές όπως αξίζει στους λιλιπούτειους φίλους μας.
Οι καρναβαλικοί μας μπόμπιρες έκλεισαν το μάτι στη χαρά της ζωής και άνοιξαν διάπλατα την καρδιά τους στα φλας του κεφιού, της διασκέδασης, της γιορτής, της ανθρωπιάς.Με γοργά και χαρούμενα καρναβαλικά βήματα, κάτω από το εκτυφλωτικό φως του πατρινού ήλιου και της αισιοδοξίας.
Με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας περισσότεροι από 10000 παιδιά και μεγάλοι ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης ακολουθώντας τους δρόμους Γούναρη, Κορίνθου, περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου από το κάτω μέρος, Κορίνθου με κατάληξη τις τέσσερις πύλες εξόδου στην Ερμού και στην Αγίου Νικολάου, παραδίδοντας μαθήματα καρναβαλικής παιδείας και ξεσηκώνοντας σε ένα ξέφρενο πάρτυ το πλήθος του κόσμου που προσήλθε και παρακολούθησε την παρέλαση.
13.00 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η μεγάλη παρέλαση των μικρών. Λιλιπούτειοι καρναβαλιστές φόρεσαν πρωτίστως τα χαμόγελά τους και τις χαρούμενες στολές τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης. Καρναβαλικές ομάδες από την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας έδωσαν το σύνθημα του κεφιού και σκόρπισαν νότα αισιοδοξίας σε αυτή τη δύσκολη εποχή, "ζεσταίνοντας" παράλληλα ακόμα περισσότερο το καρναβαλικό κλίμα, το οποίο θα κορυφωθεί σε δύο εβδομάδες με τις παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου.

Δείτε φωτό

Στους δρόμους της Πάτρας έχουν ξεχυθεί αυτή την ώρα 10.000 μικροί καρναβαλιστές μαζί με τους συνοδούς τους. Η ώρα των μικρών έφτασε. Η παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας και ακολουθεί τους δρόμους Γούναρη-Κορίνθου-(κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με τερματισμό στις 4 πύλες εξόδου στις οδούς Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Οι καρναβαλιστές από κούνια και φέτος μαγνητίζουν τα βλέμματα αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ποιοτικά και αισθητικά αναβαθμισμένα κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού.

Φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν δυο ομάδες, μία από τη Ζάκυνθο και μία από τη Λεμεσό, πόλη αδελφοποιημένη της Πάτρας. Οι συμμετοχές εντάσσονται στο πλαίσιο των καρναβαλικών ανταλλαγών που έχει ενεργοποιήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας». Η ομάδα από τη Ζάκυνθο μας έρχεται εκπροσωπώντας το Πίκολο Καρναβάλι, ενώ θα συμμετάσχουν και μαζορέτες από Λεμεσό. Επίσης θα συμμετάσχει και η Φιλαρμονική της Ζακύνθου.

Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι και ανεξάρτητες συμμετοχές. Ανάμεσά τους θα υπάρχουν ομάδες από τα Ιωάννινα, τη Λαμία, την Αθήνα και τη Ναύπακτο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την παρουσία του «Χαμόγελου του Παιδιού», που φέτος θα συμμετάσχει με θέμα «Όλη η πλάση Καρναβάλι». Το αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν παιδιά από όλα τα σπίτια φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα.

Τα άρματα, που αποτελούν δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων επηρεασμένες από τα Παραμύθια, το θέμα του φετινού Καρναβαλιού των Μικρών, είναι: «Πειρατικό Καράβι», «Ξωτικό Παραμυθιών», «Μπάντα», «Γοργόνα, Πειρατής, Γάτος», «Τρένο», «Πίτερ Παν», «Κάστρο» και το Μουσικό Άρμα.

ΠΗΓΗ thebest
ΦΩΤΟ thebest ΚΑΙ patrastimes
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου