Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η.Π.Α: Τα σφαγεία πουλερικών γεμίζουν τα κοτόπουλα με χημικά για να αποκρύψουν τη μόλυνση με σαλμονέλα!!

Η βιομηχανία πουλερικών στις Η.Π.Α έχει να επιδείξει αρκετά χαμηλούς δείκτες επιπέδων σαλμονέλωσης στις όρνιθες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Βελτιώθηκαν οι συνθήκες, οι υποδομές και τα πρότυπα ασφαλείας στα σφαγεία πουλερικών στην Αμερική;

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Washington Post (WP) πολλά σφαγεία εγχέουν σε μεγάλη ποσότητα και ποικιλία τοξικά χημικά στα πουλερικά ώστε να αποκρύψουν την παρουσία των βακτηρίων της σαλμονέλας στα ζώα από τις ομοσπονδιακές ελεγκτικές αρχές.


Το πολύ ανησυχητικό αυτό εύρημα ήρθε στην επιφάνεια, έπειτα από τη διενέργεια σχετικών ελέγχων από ερευνητές, και πιο συγκεκριμένα έπειτα από τη διαπίστωση της αναντιστοιχίας στα επίπεδα των βακτηρίων (της σαλμονέλας) που ανιχνεύθηκαν στις όρνιθες και των δεικτών μόλυνσης στον γενικό ανθρώπινο πληθυσμό. Με πιο απλά λόγια, ο δείκτης σαλμονέλωσης στα κοτόπουλα εμφανιζόταν (σ.σ. – pentapostagma.gr - πλασματικά) μειωμένος ενώ οι αντίστοιχοι δείκτες στους ανθρώπους παρέμεναν σταθεροί ή ακόμη και αυξανόμενοι. Η επεξήγηση αυτής της αναντιστοιχίας, σύμφωνα με τους ερευνητές, αφορά τόσο στην πεπαλαιωμένη διαδικασία διενέργειας των σχετικών ελέγχων όσο και στη μαζική αύξηση της χρήσης τοξικών χημικών στα σφαγεία πουλερικών..

«Ορισμένες εταιρίες χρησιμοποιούν τόσο ισχυρά νέα χημικά στοιχεία ώστε δρουν αποτελεσματικά ακόμη και στο διάλυμα που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές της Αρχής Ασφαλείας και Ελέγχου Τροφίμων (FSIS (Food Safety and Inspection Service) για να συλλέξουν το δείγμα για τον σχετικό έλεγχο, εμφανίζοντας έτσι ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα ως προς τα επίπεδα των παθογόνων μικροοργανισμών που εμφανίζουν τα πουλερικά», ήταν ο σχολιασμός του Tony Corbo από την Food and Water Watch για τα ευρήματα της έκθεσης.


«Ενώ η Αρχή Ασφαλείας και Ελέγχου Τροφίμων αναφέρει στις εκθέσεις των τελευταίων ετών ότι τα επίπεδα σαλμονέλωσης βαίνουν μειούμενα βάσει των δειγματοληπτικών ομοσπονδιακών ελέγχων στα σφαγεία πουλερικών, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων… αναφέρει ότι ο αριθμός των καταναλωτών που προσβάλλεται από σαλμονέλωση παραμένει σταθερά υψηλός»


ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου