Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Φυγαδεύτηκαν οι Τροϊκανοί από το υπουργείο Οικονομικών!


Καθαρίστριες του υπ.Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αποδοκίμασαν τους Τόμσεν και Μορς - Τα μέλη της Τρόικας κατέβηκαν στο υπόγειο του κτιρίου της οδού Νίκης και έφυγαν από παράπλευρη έξοδο - Το πρωί πολίτης πέταξε κέρματα στον Τόμσεν, ενώ δημόσιοι υπάλληλοι με ντουντούκες έφτασαν στον προθάλαμο του γραφείου του Γ.Στουρνάρα .
Φυγαδεύτηκαν από το υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών και βγήκαν έξω από παράπλευρη «μυστική» έξοδο του κτιρίου της οδού Νίκης ο Πόουλ Τόμσεν και ο Ματίας Μορς λόγω της αντίδρασης εξαγριωμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Δεκάδες καθαρίστριες που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίμεναν στην έξοδο του υπουργείου Οικονομικών τα μέλη της τρόικας. Επειδή η κεντρική είσοδος του κτιρίου ήταν αποκλεισμένη από τις διαδηλώτριες, οι κύριοι Τόμσεν και Μορς φυγαδεύτηκαν από το υπόγειο του κτιρίου και βγήκαν στην στοά που οδηγεί στο ταχυδρομείο της πλατείας Συντάγματος.  
Οι καθαρίστριες, αποκλεισμένες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τα μέλη της τρόικας. Αποδοκίμασαν όμως με έντονο τρόπο τους κυρίους Τόμσεν και Μορς αν και βρίσκονταν πίσω από τα ρολά που είχαν αποκόψει τις διαδηλώτριες.










Επεισοδιακή και η άφιξη της Τρόικας στο υπ. Οικονομικών

Μια χούφτα κέρματα πέταξε άγνωστος πολίτης στο αυτοκίνητο του Πόουλ Τόμσεν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, την ώρα που ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφτανε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Τόμσεν έμπαινε στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα και πριν ακόμη ο Δανός τεχνοκράτης βγει από το αυτοκίνητό του, άγνωστος πολίτης πέταξε προς την πλευρά του επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας μια χούφτα κέρματα!


Τα νομίσματα δεν χτύπησαν τον κ. Τόμσεν αλλά το αυτοκίνητό του. Ο πολίτης που έκανε την ακτιβιστική ενέργεια προσήχθη από τους αστυνομικούς χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν συνελήφθη.





Τον κ. Τόμσεν και τον κ. Ματίας Μορς (ο κ. Κλάους Μαζούχ δεν συμμετέχει στην εναρκτήρια συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) «υποδέχθηκε» στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών και η γνωστή περσόνα Ελένη Λουκά η οποία φώναξε συνθήματα εναντίον των μελών της τρόικας.





Υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έξω από το γραφείο του Γ. Στουρνάρα

Με ντουντούκες και φωνάζοντας συνθήματα δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, μόλις λίγα μέτρα δηλαδή από το σημείο που ο υπουργός Οικονομικών συναντάται με την ομάδα Τόμσεν.

Οι «ακτιβιστές» είχαν αρχικώς συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης στον 7ο όροφο του κτιρίου της οδού Νίκης διαμαρτυρόμενοι επειδή τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Οταν αντελήφθησαν την παρουσία των κυρίων Τόμσεν και Μορς στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα μετακινήθηκαν στον 6ο όροφο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα με τις ντοντούκες τους ακριβώς έξω από την αίθουσα όπου τα μέλη της κυβέρνησης διαπραγματεύονται με την τρόικα.
Η διαμαρτυρία διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου