Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω: Η βίαιη σύλληψη του Θανάση Βέγγου

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω: Η βίαιη σύλληψη του Θανάση Βέγγου (pics)
Μέχρι και ο «καλύτερος άνθρωπος» είχε συλληφθεί... Άλλωστε σε αυτή τη χώρα όλα μπορούν να συμβούν!
Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε συλληφθεί, με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό, επειδή ένας πειρατικός σταθμός στον Κολωνό, έπαιζε διαφημιστικό μήνυμα της παράστασής του
Ας τα πάρουμε από την αρχή, από το μακρινό 1982
Ο Θανάσης Βέγγος κοιμάται στο σπίτι του και ακούει να του χτυπάνε δυνατά την πόρτα. Ώσπου να σηκωθεί και να ντυθεί, η πόρτα δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα και μια άγρια φωνή ακούστηκε: "Στο τρίτο χτύπημα της πόρτας, αν δεν ανοίξεις, θα την σπάσω".
Σύμφωνα με τη «μηχανή του χρόνου», έντρομος, ο καλός αυτός άνθρωπος άνοιξε την πόρτα και είδε ένα όργανο της τάξης να του ανακοινώνει, ότι συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Veggos-Diki-1982-MTX1
Τι είχε γίνει
Το εξής απίστευτο σήμερα, αλλά όχι και αδιανόητο για τα ήθη της εποχής.
Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε συλληφθεί, με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό, επειδή ένας πειρατικός σταθμός στον Κολωνό, έπαιζε διαφημιστικό μήνυμα της παράστασής του στο «Δελφινάριο», με τίτλο: «Τσιρκολοκατάσταση».
Προφανώς ο τίτλος ενέπνευσε και το όργανο της τάξης, που έσπευσε να τον δικαιώσει!
Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα, για συμμετοχή σε παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό. Τότε, όλοι οι σταθμοί ήταν παράνομοι, εκτός από τους κρατικούς.
Όταν οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε, για να συμπαρασταθεί, κυρίως, στον αγαπημένο του κωμικό. Άνθρωποι από όλη την Αθήνα, τα προάστιά της, ακόμη κι από τη Θήβα, έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι, ενώ το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα ήταν «Θανάση, θυμήσου, είμαστε μαζί σου»!
δημοσίευμα-βέγγος-597x400
Η δίκη του «καλού ανθρώπου» - Οι απολαυστικές του ατάκες
Δύο από τους κατηγορούμενος υπέβαλαν αίτημα αναβολής, το οποίο έγινε δεκτό. Ο Θανάσης Βέγγος, όμως, ήθελε να γίνει η δίκη, καθώς, την ημέρα που ορίστηκε να επαναληφθεί, είχε προγραμματισμένο γύρισμα στην Πάτρα. Ο πρόεδρος, στη διαμαρτυρία του ηθοποιού για την αναβολή, του είπε: «Λόγω συναφείας, η δίκη αναβάλλεται για το ενιαίο της κρίσεως». Και ο δημοφιλής κωμικός του απάντησε με χιούμορ: «Νευρική κρίση έπαθα κι εγώ με αυτές τις ταλαιπωρίες. Είμαι αθώος».
Αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους και απαντώντας στην ερώτηση «Και πως αισθάνεσαι τώρα;», τόνισε: «Σαν τη Σοφία Λόρεν! Δηλαδή, θέλω να πω, όπως και η διάσημη ηθοποιός αισθανόταν, όταν την πιάσανε και την κλείσανε φυλακή»!
Μετά συμπλήρωσε ότι ενοχλήθηκε που του χτύπησαν την πόρτα νυχτιάτικα και πραγματικά φοβήθηκε μήπως τη σπάσουν. «Και η πόρτα κάνει τόσο ακριβά, που την άνοιξα πριν καλά καλά ξαναχτυπήσουν», είπε, χαρίζοντας χαμόγελο στους δημοσιογράφους, λίγο πριν φύγει τρέχοντας για τις δουλειές της ημέρας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου