Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Θεομηνία κολοσσιαίων διαστάσεων Apocalypse (S)now: Τρομακτικές σκηνές στη Βόρεια Καρολίνα(Βίντεο)

Η παγοθύελλα που σαρώνει τις ΗΠΑ δημιουργεί κολοσσιαία προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Εγκαταλελλειμμένα αυτοκίνητα καίγονται καταμεσής του δρόμου στη Βόρεια Καρολίνα. Οδηγοί προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν βοήθεια στα παγωμένα λιβάδια στην ευρύτερη περιοχή της κομητείας Raleigh, που βρέθηκε στο επίκεντρο της τρομακτικής παγοθύελλας -όπως πλέον την ονομάζουν οι μετεωρολόγοι.

Η φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο, την οποία έστειλε στον εργοδότη της η κυρία Lindsay Webb, εργαζόμενη στο Blo Salon στην πόλη Brier Creek, για να... δικαιολογήσει την αδυναμία της να φτάσει εγκαίρως στη δουλειά της, είναι αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί σχεδόν στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας, αφού επισήμως 49 Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού για να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία...


Η σφοδρή χιονοθύελλα έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον 22 νεκρούς οι περισσότεροι σε τροχαία δυστυχήματα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μια έγκυος γυναίκα παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από εκχιονιστικό μηχάνημα, καθώς ο οδηγός του δεν την είδε από το χιόνι. Το παιδί της γυναίκας, που ήταν στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, γεννήθηκε με καισαρική και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες.

Περισσότερες από 6.500 πτήσεις ακυρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης προς ή από τις ΗΠΑ. Η εταιρεία Amtrak που διαχειρίζεται την κυκλοφορία των τρένων επίσης ματαίωσε αρκετά δρομολόγια. Επιπλέον, 1.000 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί για την Παρασκευή.
 














 













ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου